do kraja godine biće potpisani prvi sporazumi

Ministar finansija sa predstavnicima saudijskog Fonda za razvoj

BiznisSrbija

15.6.2023 15:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ministar finansija sa predstavnicima saudijskog Fonda za razvoj Ministar finansija sa predstavnicima saudijskog Fonda za razvoj
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima Fonda za razvoj Saudijske Arabije Amarom Albelehesem i Anasom Alshehrijem,... Ministar finansija sa predstavnicima saudijskog Fonda za razvoj

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa predstavnicima Fonda za razvoj Saudijske Arabije Amarom Albelehesem i Anasom Alshehrijem, sa kojima je razgovarao o potencijalnim ulaganjima tog fonda u projekte širom Republike Srbije.

Predstavnici saudijskog Fonda za razvoj proveli su poslednjih nedelju dana u poseti Srbiji, gde su imali priliku da se upoznaju sa projektima u oblasti nauke i tehnologije, kao što su naučno-tehnološki parkovi, zatim projekat BIO4 instituta, kao i sa projektima iz oblasti energetike i poljoprivrede, a pre svega onih koji se tiču infrastrukture za navodnjavanje.

Sagovornici iz fonda su istakli da su imali veoma uspešnu posetu, te da su zainteresovani za finansiranje nekoliko projekata iz pomenutih oblasti.

Potpredsednik vlade je rekao da veruje da je ovo novo poglavlje u odnosima sa Saudijskom Arabijom, kao i da je ovo samo početak uspešne saradnje. Kako je istakao, važno je da saradnja počne, makar i sa manjim projektima, kako bi se nadalje dodatno razvijala.

Mali je dodao da je važno da Srbija ima prijatelje širom sveta, pogotovo u kriznim i neizvesnim vremenima, i naveo da smo u tom smislu kredibilan partner. On je dodao i da se u Srbiji trenutno gradi devet auto-puteva, beogradski metro, da se sprovode projekti iz “zelene agende”, kao i da Srbija ima odličan geografski položaj I kvalifikovanu radnu snagu, te da sve to doprinosi atraktivnosti među stranim investitorima.

Sagovornici su izrazili uverenje da će do kraja godine potpisati sporazume o saradnji koji se odnose na finansiranje konkretnih projekata.

  • SUNCE

    16.6.2023 #1 Author

    Lepo, lepo, samo neka paze šta prodaju.

    Odgovori

  • SUNCE

    16.6.2023 #2 Author

    Već smo navikli da nas prodaju za džabe , ali mi smo prolazni a prirodni izvori i zemlja nisu.

    Odgovori

  • MARA

    16.6.2023 #3 Author

    Neka nesto i dogovore

    Odgovori

  • Jj992

    16.6.2023 #4 Author

    Ako pojedini ostanu na pozicijama do kraja godine.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...