razgovor o budućim projektima

Ministarka sa zvaničnikom Nemačke razvojne banke o klimatskom partnerstvu

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

7.7.2023 18:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Ministarka sa zvaničnikom Nemačke razvojne banke o klimatskom partnerstvu Ministarka sa zvaničnikom Nemačke razvojne banke o klimatskom partnerstvu
Ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević razgovarala je u petak sa regionalnim direktorom Nemačke razvojne banke Klausom Milerom o klimatskom partnerstvu dve zemlje... Ministarka sa zvaničnikom Nemačke razvojne banke o klimatskom partnerstvu

Ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević razgovarala je u petak sa regionalnim direktorom Nemačke razvojne banke Klausom Milerom o klimatskom partnerstvu dve zemlje i drugim temama.

Na sastanku je istaknut značaj Berlinskog procesa i mogućnosti njegove sinergije sa klimatskim partnerstvom, saopštilo je Ministarstvo za evropske integracije, prenosi Beta.

Miščević i Miler su pomenuli najvažnije zajedničke projekte Srbije i Nemačke u sektoru energetike, među kojima su izgradnja Transbalkanskog koridora, projekat energetske sanacije Vojnomedicinske akademije i rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u oblasti povećanja energetske efikasnosti i modernizacije, navodi se u saopštenju.

Oni su, kako se navodi, razgovarali i o projektima u oblasti obrazovanja i podsticanju rasta zaposlenosti.

Potpisivanjem Zajedničke deklaracije o namerama u vezi sa strateškom saradnjom u oblasti klimatskih delovanja Srbija je iskazala spremnost da zajedno sa Nemačkom radi na zelenoj, otpornoj i održivoj ekonomiji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...