Prijave za izvor iz robnih rezervi do 5. marta

Ministarstvo pozvalo proizvođače hleba da konkurišu za subvencionisano brašno

Srbija

27.2.2023 13:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ministarstvo pozvalo proizvođače hleba da konkurišu za subvencionisano brašno Ministarstvo pozvalo proizvođače hleba da konkurišu za subvencionisano brašno
Ministarstvo trgovine Srbije pozvalo je danas registrovane proizvođače hleba da se do 5. marta prijave za kupovinu brašna Tip-500 po subvencionisanim cenama iz robnih... Ministarstvo pozvalo proizvođače hleba da konkurišu za subvencionisano brašno

Ministarstvo trgovine Srbije pozvalo je danas registrovane proizvođače hleba da se do 5. marta prijave za kupovinu brašna Tip-500 po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi.

Interventna prodaja brašna obaviće se na osnovu Uredbe vlade Srbije o proizvodnji i prometu hleba od brašna Tip-500, navedeno je na sajtu ministarstva.

Pravo na nabavku ovog brašna imaju svi proizvođači hleba na teritoriji Srbije koji su u momentu donošenja uredbe bili registrovani za tu delatnost.

Kako je precizirano, kvote subvencionisanog brašna, po ceni od 33 dinara za kilogram, biće određivane proizvođačima hleba po njihovoj dosadašnjoj proizvodnji hleba od brašna Tip-500, po maksimalnoj proizvođačkoj ceni od 45,88 dinara po vekni, od 1. novembra 2022. do 31. januara ove godine i nameravanoj proizvodnji po toj istoj ceni ili po drugoj ceni koju odredi vlada Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.