Najavljeno učešće predstavnika Airbusa, Boinga, Embraera i Air Serbia

Na Vazduhoplovnom samitu Jugoistočne Evrope više od 170 kompanija

InfrastrukturaManifestacijeSrbija

22.4.2024 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Na Vazduhoplovnom samitu Jugoistočne Evrope više od 170 kompanija Na Vazduhoplovnom samitu Jugoistočne Evrope više od 170 kompanija
Četvrti po redu dvodnevni Vazduhoplovni samit Jugoistočne Evrope (SEAS) počinje danas u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Ovogodišnja konferencija biće do sada najveće izdanje... Na Vazduhoplovnom samitu Jugoistočne Evrope više od 170 kompanija

Četvrti po redu dvodnevni Vazduhoplovni samit Jugoistočne Evrope (SEAS) počinje danas u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Ovogodišnja konferencija biće do sada najveće izdanje regionalnog okupljanja civilne i vojne vazduhoplovne industrije, sa do sada najinteresantnijim programom predavanja i prezentacija, saopštili su organizatori iz Tango Six Events.

Najavljeno je da će ove godine će na SEAS-u biti prisutno više od 170 kompanija iz industrije, od Airbusa i Boinga, preko Embraera do Air Serbia, TAROM, Wizz Air i drugih.

Prvi dan konferencije posvećen je komercijalnom vazdušnom saobraćaju, a industriji će se po prvi put u Beogradu predstaviti Menzies Aviation, kompanija koja je počela da pruža uslugu zemaljskog opsluživanja na Aerodromu Nikola Tesla.

Tokom prvog dana biće održane i prezentacije o „letećim taksijima“, kao i o planovima za uređenje Muzeja vazduhoplovstva, dok je drugi dan konferencije rezervisan za razgovore o kadrovima u avio-industriji, a predstaviće se i domaća kompanija koja organizovano dovodi mlade kadete pilote iz Indije na obuku za civilne pilotske dozvole u Srbiju.

Drugog dana konferencije predstaviće se i kompanija Orao iz Republike Srpske, koja ove godine obeležava 80 godina od osnivanja, najavili su iz Tango Six Events.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.