Tradicionalno priznanje Udruženja poslovnih žena Srbije

Nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ dobilo 12 najboljih preduzetnica

PreduzetnikSrbija

31.10.2023 08:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ dobilo 12 najboljih preduzetnica Nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ dobilo 12 najboljih preduzetnica
Udruženje poslovnih žena Srbije tradicionalno je uručilo nagrade najboljim preduzetnicama u Srbiji – „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koje je ove godine dobilo 12... Nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ dobilo 12 najboljih preduzetnica

Udruženje poslovnih žena Srbije tradicionalno je uručilo nagrade najboljim preduzetnicama u Srbiji – „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koje je ove godine dobilo 12 preduzetnica.

Dobitnica nagrade za Izvozno orijentisanu firmu je suvlasnica preduzeća Jela d.o.o. iz Jagodine Snežana Radovanović, dok je priznanje za Uspešan poslovni model dobila suvlasnica i direktorka preduzeća Bio špajz d.o.o. iz Beograda Nada Mišković, prenosi RTV.

Dodeljena su i specijalna priznanja za poseban doprinos promociji ženskog preduzetništva u oblastima u kojima su postignuti odlični rezultati.

Ministar privrede Slobodan Cvetković, koji je prisustvovao uručenju nagrada, podsetio je da je otvoren konkurs koji podstiče žensko preduzetništvo i pozvao sve zainteresovane preduzetnice da se prijave do kraja godine.

„Prvi put ove godine to je na nivou od 600 miliona dinara bespovratnih sredstava, što je šest puta veći iznos nego prethodnih godina. Uveli smo i subvencije za uslužne delatnosti, dok je ranijih godina to bilo samo za proizvodne delatnosti“, rekao je Cvetković za Tanjug.

Naglasio je da je žensko preduzetništvo u ekspanziji i nešto što zaslužuje pažnju šire javnosti.

„Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve ambiciozne žene koje su uspele da se izbore da u ovom, još uvek muškom svetu, da nađu svoje mesto pod preduzetničkim suncem i imaju kvalitetne programe i proizvode. Dakle, koristim priliku da ih pozovem da se jave do kraja godine i da iskoristimo ta sredstva „, rekao je Cvetković.

Nagrada predstavlja jedinstveni podsticaj poslovnim ženama koje se hrabro bore sa svim preprekama u biznisu, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

Specijalno priznanje za brendiranje starih zanata dobila je Branka Golubović ispred preduzetničke radnje Wool Art Skržuti, dok je Specijalno priznanje za digitalni marketing dobila Svetlana Gašević iz agencija NS Promo Team Novi Sad.

U okviru ove manifestacije, šestu godinu zaredom je dodeljeno i priznanje Rodno najsenzitivnija kompanija, koje su ove godine dobile kompanije Avon Cosmetics SCG d.o.o. na prvom mestu, Unicredit Bank Srbija AD na drugom mestu, a na trećem Delhaize Srbija d.o.o.

Ovo priznanje se uručuje velikim kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategije rodne senzitivnosti i društveno odgovornog poslovanja, principe osnaživanja žena Agencije za rodnu ravnopravnost Ujedinjenih nacija (UN Women), koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača.

Ove godine, po drugi put na „Cvetu uspeha za ženu zmaja“, uručeno je i specijalno priznanje – Nagrada za preduzetnice koje uspešno primenjuju intelektualnu svojinu WIPO IP Enterprise Award za 2023 sa ciljem da se poveća vidljivost preduzetnica koje su pokazale visoku svest o zaštiti prava intelektualne svojine.

Priznanje je ove godine pripalo vlasnici i direktorki preduzeća Perfect Body Shine d.o.o. iz Beograda Jasmini Momčilović Nikolić.

„Cvet uspeha za ženu zmaja“ se ove godine realizovao uz podršku Grada Beograda, Gradske uprave grada Beograda – Sekretarijata za privredu, koji finansira projekat „Budi i ti preduzetnica“.

Institucionalnu podršku pružili su Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Ministarstvo privrede, Zavod za intelektualnu svojinu, WIPO, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i European SME Week.

U okviru manifestacije „Cvet uspeha za ženu zmaja“ promovisano je gotovo 550 žena, 161 dobila je priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja“, 26 kompanija ponelo je titulu Rodno najsenzitivnije kompanije, a jedno žensko preduzeće osvojilo je WIPO IP Enterprise Medal.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...