Beograd bi mogao da dobije i šest novih podzemnih prolaza

Najavljena izgradnja tri kružna toka oko Ušća

BiznisInfrastrukturaSrbija

24.11.2023 08:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Najavljena izgradnja tri kružna toka oko Ušća Najavljena izgradnja tri kružna toka oko Ušća
Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić najavio je gradnju tri kružna toka kod beogradskog Ušća – u Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Mihajla Pupina i... Najavljena izgradnja tri kružna toka oko Ušća

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić najavio je gradnju tri kružna toka kod beogradskog Ušća – u Bulevaru Nikole Tesle, Bulevaru Mihajla Pupina i na prilazu Brankovom mostu.

„Iskustvo nam govori da za kružne tokove ne treba puno vremena da se urade i da se daleko lakše rade nego neke rekonstrukcije ulica – kazao je Šapić dodajući da će gradnja kružnog toka ispred Brankovog mosta „sačekati“ jer je neophodno prvo uraditi denivelaciju saobraćajnice, prenela je eKapija.

Šapić je o tome govorio u okviru obilaska lokacije buduće saobraćajnice, koja će novim kružnim tokom ispred Brankovog mosta obezbediti spajanje sa Ulicom Vladimira Popovića.

„Suštinski je projekat te saobraćajnice završen. Pokušaćemo da je uradimo na način da ne mora dodatno da se sređuje kada se sutra bude gradio novi most. Saobraćajnica će imati po dve trake sa svake strane, a radovi na kružnom toku sačekaće da se krene u realizaciju projekta novog mosta i tunela“, rekao je Šapić.

Ocenio je i da će „trougao“ kružnih tokova oko Tržnog centra „Ušće“ rešiti problem najvećeg čepa koji se stvara na prelasku iz Novog Beograda u stari deo grada.

„U toku je proširivanje i produženje Bulevara Zorana Đinđića, gde se takođe gradi kružni tok, a predstoji i proširivanje Bulevara Mihajla Pupina. Najvažnija prednost ovog posla jeste potpuno odvojena žuta traka za javni prevoz. Ovim kružnim tokom, oduzet je jedan broj parking-mesta, ali nadalje ima prostora da se ne oduzimajući nijedno parking-mesto dobije po jedna traka sa svake strane i da se praktično Zemun spoji sa tri mosta“, naveo je Šapić

On je, kako je prenela eKapija, najavo i gradnju šest novih podzemnih prolaza u gradu.

„Gde god možemo da napravimo podzemni prolaz, napravićemo ga zato što neposredni pešački prelazi dodatno usporavaju saobraćaj“, rekao je Šapić.

  • SABRINA

    24.11.2023 #1 Author

    I kružni tokovi i podzemni prolazi su stvarno odlična stvar.Dobro za sve učesnike u saobraćaju.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    26.11.2023 #2 Author

    Odlicno,verujem da ce se realizovati sva tri projekta…

    Odgovori

  • Boba321

    27.11.2023 #3 Author

    Super, treba smanjiti guzvu

    Odgovori

  • DASHA

    27.11.2023 #4 Author

    Zvuci dobro.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...