Kompanija koja pobedi na tenderu može da postavi najmanje 80, a najviše 320 punjača

Najavljene zelene stanice za električne automobile na auto-putevima

BiznisInfrastrukturaSrbija

11.10.2023 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Najavljene zelene stanice za električne automobile na auto-putevima Najavljene zelene stanice za električne automobile na auto-putevima
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić najavio je na svom Instagram profilu gradnju 16 zelenih stanica za punjenje električnih automobila na domaćim... Najavljene zelene stanice za električne automobile na auto-putevima

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić najavio je na svom Instagram profilu gradnju 16 zelenih stanica za punjenje električnih automobila na domaćim auto-putevima.

„Sastavni deo tenderske dokumentacije za šesnaest zelenih stanica na srpskim auto-putevima je idejno rešenje o izgledu buduće zelene stanice. Kompanija koja dobije na tenderu gradiće stanice prema ovom idejnom rešenju“, napisao je Vesić.

Stanice i sva oprema su odmah vlasništvo JP Putevi Srbije, a finansijer upravlja njima dok ne isplati svoju investiciju plaćajući zakup JP Putevi Srbije.

Na ovim stanicama kompanija koja pobedi na tenderu može da postavi najmanje 80, a najviše 320 punjača za električne automobile od kojih svaki punjač mora da ima dva ulaza za punjenje, istakao je Vesić.

  • oblak67

    11.10.2023 #1 Author

    zanima me koliko ce ovo biti isplativo hmm…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...