Buduća trasa biće duga 164,39 km

Brza saobraćajnica spojiće dva granična prelaza – „Osmeh Vojvodine“ biće produžen do Srpske Crnje

Infrastruktura

9.10.2023 08:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Brza saobraćajnica spojiće dva granična prelaza – „Osmeh Vojvodine“ biće produžen do Srpske Crnje Brza saobraćajnica spojiće dva granična prelaza – „Osmeh Vojvodine“ biće produžen do Srpske Crnje
Saobraćajnica od mađarske do rumunske granice, poznata i kao „Osmeh Vojvodine“, biće produžena od Kikinde do Srpske Crnje, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i... Brza saobraćajnica spojiće dva granična prelaza – „Osmeh Vojvodine“ biće produžen do Srpske Crnje

Saobraćajnica od mađarske do rumunske granice, poznata i kao „Osmeh Vojvodine“, biće produžena od Kikinde do Srpske Crnje, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Vesić je dodao da plan omogućava da brzo započne izgradnju prvih 5,5 kilometara od Bačkog Brega za koji postoji građevinska dozvola i za koji je, kako je naveo završenu eksproprijaciju.

„Odmah počinjemo da radimo na dopuni plana jer će „Osmeh Vojvodine“ biti produžen od Kikinde do Srpske Crnje“, napisao je Vesić na zvaničnom Facebook profilu.

Buduća saobraćajnica biće duga 164,392 km i projektovana je za brzinu od 100 km na sat. Ukupna površina obuhvata prostornog plana je 11.273,42 hektara.

Brza saobraćajnica spojiće dva granična prelaza, i između njih Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej i Kikindu.

Početak izgradnje „smajli“ saobraćajnice na deonici puta Bački Breg-Nakovo, predviđen je u toku 2023. godine, najavio je nedavno ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.