povratak legendarne linije na pomolu?

Najavljena zajednička kompanija za nabavku trajekta za plovidbu od Bara do Barija

BiznisInfrastrukturaRegionTurizam

5.10.2023 15:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Najavljena zajednička kompanija za nabavku trajekta za plovidbu od Bara do Barija Najavljena zajednička kompanija za nabavku trajekta za plovidbu od Bara do Barija
Predstavnici firme Adria Ferries su na sastanku sa Barskom plovidbom iskazali spremnost da se formira mešovita crnogorsko-italijanska kompanija, sa ciljem obezbeđivanja nabavke broda koji... Najavljena zajednička kompanija za nabavku trajekta za plovidbu od Bara do Barija

Predstavnici firme Adria Ferries su na sastanku sa Barskom plovidbom iskazali spremnost da se formira mešovita crnogorsko-italijanska kompanija, sa ciljem obezbeđivanja nabavke broda koji bi obnovio trajektnu liniju između Crne Gore i Italije.

„Adria Ferries je iskazala spremnost da se preciziraju mogućnosti međusobne saradnje, sa akcentom na formiranje mešovite crnogorsko-italijanske kompanije, sa kojom bi, zajedničkim ulaganjem, bila obezbeđena realizacija nabavke trajekta, čime bi se na adekvatan način obnovila trajektna linija između Crne Gore i Italije u najskorije vreme“, navodi se u saopštenju Barske plovidbe.

Odbor direktora tog crnogorskog preduzeća sastao se u sredu u Baru sa većinskim vlasnikom kompanije Adria Ferries iz Ankone, Albertom Rosijem (Alberto Rossi), i vlasnikom Morfimare iz Barija Luiđijem Morfinijem (Luigi Morfini), prenosi Mina.

“Na sastanku je iskazan visok stepen namere za pronalaženje adekvatnog modaliteta i načina realizacije ponovnog uspostavljanja trajektne linije između Crne Gore i Italije”, navodi se u saopštenju Barske plovidbe.

Kompanija Adria Ferres je vlasnik više trajekta, koji obavljaju prevoz putnika i robe na trajektnim linijama u Jadranu.

Suvlasnik kompanije Adria Ferries, Alberto Rosi, sa 67 odsto vlasništva i banka Intesa Sanpaolo, suvlasnik sa 33 odsto, prošle godine su ostvarili promet od 68,2 miliona evra i izvršili isplatu dividende od 18 miliona evra, što najbolje govori da se radi o veoma respektabilnoj kompaniji u sektoru međunarodnog trajektnog prevoza putnika i robe“, navodi se u saopštenju.

Zaključeno je da je neophodno početi sa analizama i projekcijama zajedničkih aktivnosti, na način da se pristupi izradi biznis plana sa studijom izvodljivosti, sa kojim bi se definisale predstojeće aktivnosti i pripadajući ekonomski pokazatelji, a sve u cilju obezbeđenja trajekta i ostvarenja profitabilne i održive privredne aktivnosti.

  • DASHA

    5.10.2023 #1 Author

    Ovo je zaista divna vest. Secam se putovanja trajektom na liniji Bar- Bari, i bas se radujem ponovnom uspostavljanju trajektne linije izmedju Crne Gore i Italije.

    Odgovori

  • Vale

    8.10.2023 #2 Author

    Saradnja koja donosi veci profit, bolju povezanost zemalja, a na radost I zadovoljstvo svih putnika, turista

    Odgovori

  • Grocka

    8.10.2023 #3 Author

    Lepa vest

    Odgovori

  • ŽIZI

    8.10.2023 #4 Author

    To je lepa vest i profitabilno će biti

    Odgovori

  • Željka

    11.10.2023 #5 Author

    Odlično! Obe zemlje će imati korist.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...