Odbačene informacije američke advokatske kancelarije

Narodna banka Srbije ne ulaže devizne rezerve u kriptovalute

Srbija

24.10.2022 08:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Narodna banka Srbije ne ulaže devizne rezerve u kriptovalute Narodna banka Srbije ne ulaže devizne rezerve u kriptovalute
Narodna banka Srbije oglasila se na Twitteru povodom informacija u dokumentu koji je objavljen na internet prezentaciji američke advokatske kancelarije Stretto i odbacila ih... Narodna banka Srbije ne ulaže devizne rezerve u kriptovalute

Narodna banka Srbije oglasila se na Twitteru povodom informacija u dokumentu koji je objavljen na internet prezentaciji američke advokatske kancelarije Stretto i odbacila ih kao netačne i zlonamerne.

“Narodna banka Srbije kao i gotovo sve centralne banke u svetu, ne ulaže devizne rezerve u kranje volatilnu imovinu kakve su kriptovalute, a u poslednjih desetak godina kontinuirano ukazuje javnosti na rizike od ulaganja u kriptoimovinu”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se NBS pojavljuje u dokumentu objavljenom na internet prezentaciji pomenute advokatske kancelarije koji se odnosi na stečajni postupak američke kompanije Celsius Network LLC i drugih kompanija koje su pružale usluge u vezi sa virtuelnim valutama, a u kom se NBS navodi na listi lica/institucija kojima je Stretto, kao punomoćnik, uputio putem pošte Obaveštenje o stečaju navedenih kompanija.

NBS obaveštava da joj se nijedna od navedenih kompanija nije obraćala radi pokretanja postupka licenciranja za pružanje usluga povezanih s virtuelnim valutama, kao i da NBS nije imala bilo kakvu komunikaciju ili saradnju s navedenim kompanijama tim ili nekim drugim povodom.

„Takođe, Obaveštenje o stečaju koje je, prema navedenom dokumentu upućeno, između ostalog, i Narodnoj banci Srbije, nikada nam nije dostavljeno“, saopšteno je.

Kako navode, jedna od pretpostavki je i da se NBS, kao i neke druge institucije, nalaze na spisku onih kojima su upućena obaveštenja kao nadzorni organi u oblasti digitalne imovine jer, dodaje se, pojedina lica koja su posedovala digitalnu imovinu preko navedene platforme imaju veze sa Srbijom.

NBS dodaje i da je od navedene američke advokatske kancelarije zatražila pojašnjenje zašto se nalazi na navedenoj listi.

Tagovi
NBS SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...