Coca-Cola prva uvela inovativnu promenu

Neodvojivi čepovi predstavljeni na tržištu Srbije, od 2024. godine obavezni u EU

EkologijaLifestyleSrbijaZanimljivosti

8.12.2022 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Neodvojivi čepovi predstavljeni na tržištu Srbije, od 2024. godine obavezni u EU Neodvojivi čepovi predstavljeni na tržištu Srbije, od 2024. godine obavezni u EU
Coca-cola sistem je na srpskom tržištu predstavio svoju inovaciju na ambalaži, čepove koji ostaju pričvršćeni za flašu nakon otvaranja i kasnije tokom konzumacije, nakon... Neodvojivi čepovi predstavljeni na tržištu Srbije, od 2024. godine obavezni u EU

Coca-cola sistem je na srpskom tržištu predstavio svoju inovaciju na ambalaži, čepove koji ostaju pričvršćeni za flašu nakon otvaranja i kasnije tokom konzumacije, nakon uvođenja u nekim evropskim zemljama.

Coca-Cola sistem uveo je neodvojive čepove na Next sokovima u pakovanju od 0,33 l, dok će se u narednom periodu inovacija primeniti i na ostalim Next pakovanjima. Dve su ključne karakteristike ove inovacije na ambalaži: funkcionalnost i održivost, kako se ističe u zvaničnom saopštenju.   

Neodvojivi čepovi se nakon konzumacije zatvaraju samo blagim pritiskom.

Ovako zatvoreno pakovanje se može odložiti horizontalno u frižideru, a čepovi ostaju trajno pričvršćeni za ambalažu, što sprečava da završe kao rasuti otpad i dodatno olakšava reciklažu plastike.

Od 2024. godine neodvojivi čepovi biće obavezni u celoj Evropskoj uniji, a u skladu sa Direktivom EU o plastici za jednokratnu upotrebu.

  • Anna

    8.12.2022 #1 Author

    Još samo da Srbija uđe u EU. Ovako, teško da će neko pratiti Coca Colu.

    Odgovori

  • GOCA BG

    9.12.2022 #2 Author

    Bice funkcionalnije svakako,a i lakse za reciklaxu…

    Odgovori

  • Dea

    10.12.2022 #3 Author

    A jel neko reciklira flase…pitam samo..

    Odgovori

  • Gaga45

    12.12.2022 #4 Author

    Videcemo sta ce biti do 2024

    Odgovori

  • Lija

    14.6.2023 #5 Author

    ovo sad udara po organizaciji Cepom do osmeha, oni su od te reciklaze davali deci sa potrebama a coca-cola nisam bas sigurna da ce.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...