Održana godišnja konferencija Udruženja za usklađenost u poslovanju

Neophodan balans između želje za profitom i održivosti poslovanja

SrbijaU fokusu

6.11.2023 16:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Neophodan balans između želje za profitom i održivosti poslovanja Neophodan balans između želje za profitom i održivosti poslovanja
ESG, veštačka inteligencija (AI) ili kriptovalute su sistemske promene u poslovanju na koje niko neće ostati imun, ali je bitno da znamo da će... Neophodan balans između želje za profitom i održivosti poslovanja

ESG, veštačka inteligencija (AI) ili kriptovalute su sistemske promene u poslovanju na koje niko neće ostati imun, ali je bitno da znamo da će važnost edukacije, integritet compliance profesionalaca i razumevanje osnovnih principa te funkcije biti nešto što se neće menjati i što će nam pomoći da savladamo nove izazove, poručio je predsednik Udruženja za usklađenost u poslovanju (Corporate Compliance Association) Miloš Bogdanović na godišnjoj konferenciji.

Konferencija održana pod nazivom „Promena perspektive“ okupila je u Beogradu više od 180 učesnika, predavača i panelista iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

„Balans između želje za profitom i održivosti poslovanja neophodan, kako bi se pored interesa kompanije, njenog menadžmenta i vlasnika, uvažio interes pojedinaca i društva u celini“, istakao je Bogdanović.

On je izrazio nadu da je godišnja konferencija pružila konkretniji uvid u to kako se u različitim organizacijama pristupa usklađivanju sa pravnim okvirom, najboljom poslovnom praksom i pravilima struke, koji su osnovni resursi potrebni da bi se uticalo na poslovnu kulturu korporacije, kao i koji su najveći izazovi sa kojima se predstavnici različitih industrija i institucija susreću u svom svakodnevnom radu, u uslovima konstantnih promena, tehnološkog razvoja i digitalizacije.

„Kao osnovni izazovi u radu compliance funkcije prepoznati su, između ostalog, balansiranje rizika i profita, obezbeđivanje odgovarajućeg nivoa edukacije na svim nivoima organizacije, implementacija EU standarda i najbolje prakse ali i upotreba novih tehnologija“, rekao je Bogdanović u pisanoj izjavu u okviru saopštenja Udruženja.

Konferenciju su podržali Udruženje banaka Srbije, Privredna komora Srbije, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Udruženje finansijskih direktora, Partneri Srbija i Net konsalting dok su zvanični donatori konferencije advokatske kancelarije Petrikić i partneri (CMS), Janković Popović Mitić (JPM), Radovanović Stojanović i partneri (RSP), Moravčević Vojnović i partneri (Schoenherr), Relio, Algotech i vinarija Deurić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...