Ministarka rudarstva i energetike obišla dispečerske centre u Novom Sadu

Neophodna ulaganja u elektrodistributivnu mrežu

BiznisEUInfrastrukturaSrbija

4.1.2023 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Neophodna ulaganja u elektrodistributivnu mrežu Neophodna ulaganja u elektrodistributivnu mrežu
Tokom praznika bilo je par iskakanja iz sistema, ali su kvarovi veoma brzo sanirani, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović po obilasku... Neophodna ulaganja u elektrodistributivnu mrežu

Tokom praznika bilo je par iskakanja iz sistema, ali su kvarovi veoma brzo sanirani, izjavila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović po obilasku Nacionalnog distributivnog dispečerskog centra EPS i dispečerskih centara Gastransa i Transportgasa.

Dežurne službe u sektoru energetike na usluzi su građanima 24 sata svakog dana u godini, jer je njihov zadatak da obezbede kontinuirano snabdevanje električnom energijom i gasom, izjavila je Đedović prilikom posete dispečerskim centrima u Novom Sadu.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike, Đedović je tom prilikom ocenila da su neophodna značajna ulaganja u distributivnu mrežu kako bi ona bila stabilnija i otpornija.

Đedović je naglasila da je obaveza Elektrodistribucije Srbije da u 2023. godini realizuje predviđena ulaganja i da intenzivno planira nove investicije, jer je mreža stara više od 30 godina.

MInistarka je, kako je saopšteno, istakla i da su automatizacija srednjonaponske mreže i digitalizacija procesa razvojni cilj, kako bi građani i preduzeća mogli da računaju na kvalitetno snabdevanje električnom energijom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...