Prijave na konkurs do 8. septembra

NIS raspisao konkurs za podršku razvoju nauke i obrazovanja

BiznisFirme u fokusuSrbija

15.6.2023 15:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

NIS raspisao konkurs za podršku razvoju nauke i obrazovanja NIS raspisao konkurs za podršku razvoju nauke i obrazovanja
Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je u četvrtak da je raspisala konkurs u okviru programa „Zajednici zajedno“ sa ciljem da pomogne razvoju nauke i... NIS raspisao konkurs za podršku razvoju nauke i obrazovanja

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je u četvrtak da je raspisala konkurs u okviru programa „Zajednici zajedno“ sa ciljem da pomogne razvoju nauke i obrazovanja u partnerskim gradovima i opštinama širom Srbije. Prijave na konkurs su do 8. septembra.

NIS će ove godine uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola, prenosi Beta.

Deo sredstava je obezbeđen i za unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova u gradovima i opštinama koji su obuhvaćeni programom, što je jedan od nacionalnih prioriteta.

Ovogodišnji programski ciklus NIS realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a prilikom odabira oblasti, koje će biti podržane, kompanija se rukovodila rezultatima ankete o stanju i potrebama u obrazovnim ustanovama u 13 lokalnih samouprava – učesnika programa.

Programom su obuhvaćeni gradovi i opštine u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti: Beograd, Novi Sad, Požarevac, Niš, Čačak, Zrenjanin, Pančevo, Кikinda, Кanjiža, Novi Bečej, Srbobran, Žitište i Veliko Gradište.

„Ove godine obeležavamo deceniju i po trajanja našeg programa na koji smo posebno ponosni – programa ‘Zajednici zajedno’. U proteklih 15 godina u okviru ovog programa realizovano je više od 1.000 projekata ukupne vrednosti od gotovo 1,6 milijardi dinara“, rekao je zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...