Novo glasanje zakazano za 31. oktobar

Odloženo ročište za izjašnjavanje poverilaca o UPPR za „Politiku“

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

8.8.2023 15:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Odloženo ročište za izjašnjavanje poverilaca o UPPR za „Politiku“ Odloženo ročište za izjašnjavanje poverilaca o UPPR za „Politiku“
Današnje ročište na kome je trebalo da se poverioci AD Politike izjašnjavaju o Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR) odloženo je za 31. oktobar 2023.... Odloženo ročište za izjašnjavanje poverilaca o UPPR za „Politiku“

Današnje ročište na kome je trebalo da se poverioci AD Politike izjašnjavaju o Unapred pripremljenom planu reorganizacije (UPPR) odloženo je za 31. oktobar 2023. godine.

UPPR je, između ostalog, predviđao i privatizaciju te kompanije.

Odlaganje ročišta tražila je AD Politika, objavila je Nova ekonomija pozivajući se na zapisnik o ročištu, i navela da je AD Politika od Vlade Srbije tražila konverziju potraživanja u kapital u odnosu na državne poverioce, kako je to i predviđeno UPPR-om.

Međutim, AD Politika do danas nije dobila odgovor od Vlade Srbije, pa je traženo da se ročište odloži dok vlada ne odgovori na podneseni zahtev.

Ističe se i da je došlo do promene u Ministarstvu privrede, odnosno da je smenjen ministar i da nije imenovan novi.

Maja Nikčević, punomoćnica Beogradskih elektrana, koje su jedan od poverilaca, je na ročištu imala zamerku na UPPR, pošto nije uspela da utvrdi visinu potraživanja niti da li su Beogradske elektrane obuhvaćene tim planom.

Ona je, kako je objavila Nova ekonomija, ocenila da je prečišćen plan reogranizacije „nepotpun“, s obzirom na to da u njemu nedostaju prilozi koji se odnose na klase poverilaca, a iz kojih bi se utvrdila visina njihovih potraživanja i ko su poverioci.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...