predstavnici ovog fonda boraviće u beogradu do 15. oktobra

Održan sastanak misije Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije

BankeSrbija

3.10.2024 12:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Održan sastanak misije Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije Održan sastanak misije Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije
U Narodnoj banci Srbije danas je održan plenarni sastanak misije Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije, koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije i guvernerka... Održan sastanak misije Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije

U Narodnoj banci Srbije danas je održan plenarni sastanak misije Međunarodnog monetarnog fonda i delegacije Srbije, koju predvodi guvernerka Narodne banke Srbije i guvernerka Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu, Jorgovanka Tabaković.

U razgovorima su učestvovali i prvi potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali, kao i ministarka privrede Adrijana Mesarović, sa saradnicima.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Donal Mekgetigan,  boraviće u Beogradu do 15. oktobra, povodom četvrtog, time i poslednjeg razmatranja rezultata stendbaj aranžmana koji je Međunarodni monetarni fond odobrio našoj zemlji 19. decembra 2022. godine. Tokom razgovora razmatraće se najnovija makroekonomska kretanja, ekonomski izgledi i rizici,  kao i sprovođenje dogovorenog ekonomskog programa.

Treće razmatranje sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa okončano je u julu 2024. godine odlukom Odbora izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda o njegovom uspešnom završetku.

Tagovi
MMF NBS SRBIJA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.