Ranije formirana firma za organizaciju izložbe

Osnovano šest preduzeća za izgradnju objekata za Expo 2027

InvesticijeNekretnineSrbija

16.1.2024 11:31 Autor: Ljiljana Begović 5

Osnovano šest preduzeća za izgradnju objekata za Expo 2027 Osnovano šest preduzeća za izgradnju objekata za Expo 2027
Vlada Srbije osnovala je još šest preduzeća koja će se baviti izgradnjom objekata za potrebe održavanja Expo 2027 u Beogradu. Privredna društva SPV Petrac... Osnovano šest preduzeća za izgradnju objekata za Expo 2027

Vlada Srbije osnovala je još šest preduzeća koja će se baviti izgradnjom objekata za potrebe održavanja Expo 2027 u Beogradu.

Privredna društva SPV Petrac 1, SPV Petrac 2, SPV Petrac 3, SPV Galovica 1, SPV Galovica 2 i preduzeće SPV Galovica 3 osnovana su radi izgradnje stambenih objekata za smeštaj učesnika i posetilaca međunarodne specijalizovane izložbe Expo Belgrade 2027.

U odluci o osnivanju objavljenoj u Službenom glasniku za svako preduzeće pojedinačno navodi se da će nakon izgradnje stambenih objekata za smeštaj učesnika i posetilaca, po izdavanju upotrebne dozvole i upisu stambene zgrade i svih posebnih delova zgrade u katastar nepokretnosti i prava na njima, odnosno po isteku roka od pet godina, biti ispunjeni uslovi za prestanak društva u skladu sa zakonom, a sva prava i obaveze privrednog društva prenose se na Republičku direkciju za imovinu Republike Srbije.

Svako od novoosnovanih preduzeća upisano je pod šifrom delatnosti 41.2 što znači da će se baviti izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Za direktora svih novih firmi izabrana je Građevinska direkcija Srbije,

Takođe, za svako društvo opredeljen je isti osnovni kapital od 100.000 dinara.

Preduzeća će se finansirati iz budžeta Republike Srbije, finansijskih kredita i zajmova, prihoda koje ostvare poslovanjem, kao i drugih izvora u skladu sa zakonom.

Podsetimo, krajem 2023. godine Vlada Republike Srbije osnovala je privredno društvo „EXPO 2027” d.o.o. Beograd koje će se baviti organizovanjem sastanaka i sajmova.

Ovo preduzeće u okviru svoje delatnosti radiće i na pripremi, organizaciji i održavanju specijalizovane izložbe, zatim na razvoju i promociji, kao i na privlačenju potencijalnih investicija u projekte koji će se realizovati na prostoru specijalizovane izložbe Expo Belgrade 2027.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...