Uplatnice do 28. januara na portalu ePorezi

Paušalcima stižu nova poreska rešenja za 2024. godinu

PoreziSrbija

24.1.2024 16:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Paušalcima stižu nova poreska rešenja za 2024. godinu Paušalcima stižu nova poreska rešenja za 2024. godinu
Preduzetnicima paušalcima su počela da stižu rešenja za 2024. godinu, postavljanjem u poresko sanduče na portalu ePorezi od 23. do 28. januara. Iz Poreske... Paušalcima stižu nova poreska rešenja za 2024. godinu

Preduzetnicima paušalcima su počela da stižu rešenja za 2024. godinu, postavljanjem u poresko sanduče na portalu ePorezi od 23. do 28. januara.

Iz Poreske uprave ističu da je završen obračun poreza na prihode od samostalne delatnosti i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za vlasnike samostalne delatnosti koji porez na prihode od samostalne delatnosti i doprinose za obavezno socijalno osiguranje, plaćaju na paušalno utvrđeni prihod.

Mesečne akontacije po osnovu poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za 2024. godinu, uplaćuju se sa pozivom na broj, u čijoj je strukturi broj odobrenja za plaćanje (BOP) dodeljen za 2024. godinu.

Foto: Freepik.com

Rok za uplatu prve akontacije, za januar 2024. godine, dospeva 19. februara (poslednji dan roka je 15. februar, ali se zbog državnog praznika i neradnih dana poslednji dan roka pomera na prvi naredni radni dan).

Uz poreska rešenja obveznicima će biti dostavljeni primeri popunjenih uplatnica za porez i doprinose za obavezno socijalno osiguranje sa QR kodom.

Rešenje se smatra dostavljenim danom postavljanja u poresko sanduče, shodno odredbama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Iz Poreske uprave podsećaju da se portalu može pristupiti korišćenjem kvalifikovanog elektronskog sertifikata, koji izdaje pet sertifikacionih tela u Republici Srbiji (MUP, JP PTT, Privredna komora Srbije, Halcom, E-Smart Systems), kao i putem aplikacije ConsentID i sertifikata u klaudu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...