razvoj ženskog preduzetništva

Pet miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena u Zrenjaninu

InvesticijePoslovanjePreduzetnikSrbija

29.11.2022 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Pet miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena u Zrenjaninu Pet miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena u Zrenjaninu
Grad Zrenjanin izdvojio je pet miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena u tom gradu, a ugovori za korisnicama koje su ostvarile pravo po konkursu... Pet miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin izdvojio je pet miliona dinara za ekonomsko osnaživanje žena u tom gradu, a ugovori za korisnicama koje su ostvarile pravo po konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje ženskog preduzetništva u 2022. godini uručeni su u utorak u Gradskoj kući.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura podsetio je na uručenju ugovora da je prošle godine prvi put objavljen konkurs za razvoj ženskog preduzetništva u iznosu od dva miliona i da su tada potpisani ugovori sa 12 korisnica, prenosi Beta.

Ove godine, budući na pozitivan odjek, izdvojen je veći iznos i potpisan ugovor sa 25 korisnica kojima će novac na račune biti uplaćen u utorak.

Jedna od korisnica sredstava Jelena Macut Magda iz Ečke, koja se bavi proizvodnjom unikatne i personalizovane posteljine za bebe, kazala je novinarima da je program koji je grad sproveo, a kojim podržava žene, za nju od velikog značaja jer će nabaviti novu mašinu i time unaprediti poslovanje.

Radislava Aralica iz Komisije za realizaciju konkursa ukazala je da su takvi programi važni zbog toga što žene, kao jedan od razloga zašto oklevaju da započnu svoj biznis, navode pristup finansijskim fondovima.

„Krediti koji se daju za preduzetništvo su uglavnom hipotekarni, a sredstva koje grad daje su značajna, jer su to bespovratna sredstva i nisu vezana za hipoteku“ navela je Aralica.

Istakla je i da su žene konkurisale sa zanimanjima kojima se najčešće i bave žene, a to su zanimanja u pružanju personalnih usluga odnosno frizerskih, krojačkih, kozmetičkih ili proizvodnjom pekarskih proizvoda.

  • TATJANA

    30.11.2022 #1 Author

    Odlično i svaka čast ovim hrabrim ženama, nije nimalo lako upustiti se u bilo koji samostalni posao danas

    Odgovori

    • LUKA

      25.12.2022 #2 Author

      Bas tako vrlo hrabro obzirom na situaciju u svetu i kod nas svaka cast

      Odgovori

  • GOCA BG

    30.11.2022 #3 Author

    Treba sto vise podsticaja od drzave za zensko preduzetnistvo,pokazalo se da postizu odlicne rezultate…

    Odgovori

  • DEKSI

    12.12.2022 #4 Author

    Tako i treba, sto veci podsticaj.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...