najavljeno osnaživanje srpske privrede

PKS i Poreska uprava o podršci porodičnim kompanijama

PoslovanjePreduzetnikSrbija

16.11.2023 18:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

PKS i Poreska uprava o podršci porodičnim kompanijama PKS i Poreska uprava o podršci porodičnim kompanijama
Fokus Privredne komore Srbije u narednom periodu biće na podršci porodičnim kompanijama i obezbeđivanju seta alata i edukacija namenjenih malim preduzećima kako bi dodatno... PKS i Poreska uprava o podršci porodičnim kompanijama

Fokus Privredne komore Srbije u narednom periodu biće na podršci porodičnim kompanijama i obezbeđivanju seta alata i edukacija namenjenih malim preduzećima kako bi dodatno unapredili i proširili svoje poslovanje, rekao je Marko Čadež, predsednik PKS na sastanku sa Draganom Marković, direktorkom Poreske uprave Republike Srbije (PURS).

Čadež je direktorki Poreske uprave preneo potrebe privrede i zahvalio na dobroj saradnji PKS i PURS, navodi se u saopštenju.

„Želimo da zajedno sa Poreskom upravom Srbije porodičnim kompanijama ponudimo set alata koji će im pomoći u poslovanju. Zajedno ćemo organizovati edukacije i dane Otvorenih vrata za male privrednike, koji su stub srpske privrede, a na kojima će moći u direktnim razgovorima sa nadležnima, da dobiju sve neophodne informacije važne za njihovo poslovanje“, rekao je Čadež.

Čadež je zajedno sa delegacijom PKS obišao novu zgradu PURS u Zemunu i istakao da se imidž Poreske uprave proteklih godina znatno promenio i da su privrednici to prepoznali.

Dragana Marković, direktorka Poreske uprave Srbije istakla je da je Poreska uprava po prvi put dobila sopstveni namenski prostor u Zemunu u kojem je smeštena kompletna Centrala Poreske uprave, koja je do preseljenja bila locirana na sedam mesta u Beogradu, i dve filijale, Novi Beograd i Zemun.

Potom se osvrnula na rezultate programa transformacije, koji je trenutno u najozbiljnijoj fazi, uz poseban akcenat na učinjenom iskoraku u modernizaciji poslovnih procesa, kao i izboru gotovog komercijalnog rešenja čija je realizacija predviđena za kraj 2023. godine. Naglasila je da će to sve dovesti do izmene poslovnih procesa i do promena u odnosima sa partnerskim institucijama i poreskim obveznicima.

Marković je govorila o rezultatima primene novog, modernog modela fiskalizacije koji je uneo značajne pozitivne promene u pristupu i načinu funkcionisanja sistema kontrole i pomoću koga je napravljen snažan iskorak u borbi protiv sive ekonomije, kao i o ostvarenom napretku u pogledu naplate javnih prihoda.

Izrazila je interesovanje za nastavak uspešne saradnje sa Privrednom komorom Srbije kroz organizaciju „Otvorenih vrata sa Poreskom upravom Republike Srbije“. Posebno je istakla da se Poreska uprava bori protiv svakog vida korupcije i založila se za javno sankcionisanje takvog ponašanja.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...