razvijanje usluga za mala i srednja preduzeća u Srbiji

PКS i Rakuten Viber dogovorili strateško partnerstvo

Firme u fokusuPoslovanjePreduzetnikSrbija

8.2.2023 16:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

PКS i Rakuten Viber dogovorili strateško partnerstvo PКS i Rakuten Viber dogovorili strateško partnerstvo
Privredna komora Srbije i kompanija Rakuten Viber biće strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća u Srbiji u cilju digitalizacije njihovog... PКS i Rakuten Viber dogovorili strateško partnerstvo

Privredna komora Srbije i kompanija Rakuten Viber biće strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća u Srbiji u cilju digitalizacije njihovog poslovanja, dogovoreno je u sredu na sastanku predsednika PКS Marka Čadeža i direktora za razvoj na vodećim tržištima kompanije Rakuten Viber Atanasa Rajkova.

Usluge za mala i srednja preduzeća biće razvijane kroz Centar za digitalnu transformaciju PКS, najavio je Čadež na prezentaciji „Viber u 2023: super-aplikacija za interakciju između korisnika i brendova“ u PKS, navodi se u saopštenju.

„Dogovorili smo se da budemo strateški partneri na razvijanju usluga za mala i srednja preduzeća kroz Centar za digitalnu transformaciju PКS, kroz čije programe je do sada prošlo više hiljada malih i srednjih preduzeća i digitalizovalo svoje poslovne procese. Sada, zajedno sa Viberom, želimo da napravimo još veći iskorak“, istakao je Čadež.

Predsednik PКS je ukazao da Viber nudi privredi Srbije mogućnost da bude funkcionalnija i bolje posluje, dok nova rešenja ove kompanije omogućavaju privrednicima bolju komunikaciju sa dobavljačima, potrošačima i poslovnim partnerima.

Kako je dodao, nove Viberove usluge omogućavaju firmama da integrišu brojne poslovne procese u jednu platformu jednostavnu za korišćenje čime se smanjuju troškovi kompanija, a što je u današnje vreme posebno značajno.

Atanas Rajkov je istakao da je Viber instaliran na 90 odsto svih aktivnih brojeva mobilnih telefona u Srbiji, 96 odsto u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, 86 procenata u Albaniji i 84 odsto u Severnoj Makedoniji.

„U Srbiji dnevno milion korisnika koristi našu aplikaciju. Osim personalizovanih korisnika radimo i na razvijanju usluga za velika, mala i srednja preduzeća. Srbija predstavlja tržište od ključne važnosti za Viber i nastojimo da prilikom rada na razvoju novih funkcionalnosti i rešenja uzmemo u obzir iskustva miliona korisnika, kao i brojnih partnera, klijenata i institucija iz vaše zemlje“, rekao je Rajkov.

Funkcije „poslovni inboks“ i „komercijalni nalozi“ nedavno su uvedene na Viberovoj platformi i dostupne su kompanijama i korisnicima u Srbiji i u svetu.

  • SUNCOKRET

    8.2.2023 #1 Author

    Preterujemo sa forsiranjem digitalizacije ona ima i pozitivne ali i negativne strane.

    Odgovori

  • Dunja5

    8.2.2023 #4 Author

    Dobro ovo znaci… Nadam se da ce ok funkcionisati…

    Odgovori

  • MAJA

    8.2.2023 #5 Author

    Sve ima upotrebu i zloupotrbu

    Odgovori

  • GOCA BG

    8.2.2023 #6 Author

    Verovatno ce im biti od pomoci…

    Odgovori

  • Jovana24

    8.2.2023 #7 Author

    Interesantno.

    Odgovori

  • TATJANA

    9.2.2023 #8 Author

    Ne možemo da pobegnemo od toga. Verujem da ce ovo doprineti poboljšanju poslovanja

    Odgovori

  • MAJA

    9.2.2023 #10 Author

    Uvek su ujedinjeni jači

    Odgovori

  • BOJANA

    17.2.2023 #11 Author

    Sigurno će biti od pomoći.

    Odgovori

  • MALENA

    21.2.2023 #12 Author

    Ovo će sigurno uticati pozitivno na njih!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...