Rekonstrukcija pruge započetaa je podizanjem postojećih starih koloseka blizu mesta Staničenje

Počela rekonstrukcija pruge od Niša do Dimitrovgrada

Srbija

13.11.2023 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Počela rekonstrukcija pruge od Niša do Dimitrovgrada Počela rekonstrukcija pruge od Niša do Dimitrovgrada
Nakon pet godina čekanja radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Niš – Dimitrovgrad počeli su konačno, i to na deonici između Staničenja i... Počela rekonstrukcija pruge od Niša do Dimitrovgrada

Nakon pet godina čekanja radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Niš – Dimitrovgrad počeli su konačno, i to na deonici između Staničenja i Pirota.

Iz Infrastruktura železnice saopštavaju da je rekonstrukcija pruge počela podizanjem postojećih, starih koloseka blizu mesta Staničenje, pišu Južne vesti, a prenosi N1.

„Za svega nešto više od sat vremena uklonjeno je prvih sedam polja postojećeg, starog koloseka, ukupne dužine 175 metara“, kažu u Infrastrukturama.

Kako je napisao ministar saobraćaja Goran Vesić na svom Instagram profilu, deonica Staničenje – Pirot je prva faza radova u okviru rekonstrukcije i modernizacije pruge Sićevo – Dimitrovgrad, dužine 86 kilometara.

„Rekonstrukcija i modernizacija pruge Sićevo – Dimitrovgrad obuhvata građevinske i pripremne radove za elektrifikaciju i signalizaciju, kao i elektrifikaciju ove deonice, a rok za završetak radova je 1.276 dana“, napisao je Vesić.

Objašnjava da neće biti putničkog saobraćaja na ovoj pruzi, a da će teretni funkcionisati u terminima kada ova deonica bude otvorena.

„Radovi između Staničenja i Pirota odvijaće se u vremenskim intervalima od 36-časovnih ‘zatvora’ koloseka na ovoj pruzi, na osnovu dogovora srpske i bugarske železnice“, napisao je Vesić.


Podsetimo, bugarska građevinska kompanija Trace Group predvodi konzorcijum tri firme koje su dobile posao rekonstrukcije i modernizacije pruge od Sićeva do Dimitrovgrada, a kako je ta firma objavila, posao je vredan skoro 170 miliona evra.

  • SABRINA

    13.11.2023 #1 Author

    Prugama i vozovima se decenijama unazad niko nije bavio…napokon i to da dođe na red.

    Odgovori

  • Maky

    14.11.2023 #2 Author

    Konacno….

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...