bespovratna sredstva za 110 poljoprivrednih proizvođača

Poljoprivrednicima u Boru gradske subvencije za pčelarstvo, sredstva za navodnjavanje i muzilice

AgrobiznisBiznisSrbija

31.8.2023 18:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Poljoprivrednicima u Boru gradske subvencije za pčelarstvo, sredstva za navodnjavanje i muzilice Poljoprivrednicima u Boru gradske subvencije za pčelarstvo, sredstva za navodnjavanje i muzilice
Poljoprivrednicima koji su dobili sredstva na konkursima Grada Bora uručena su rešenja za ovu godinu za dodelu subvencija za kupovinu opreme za pčelarstvo, prskalica, sredstva... Poljoprivrednicima u Boru gradske subvencije za pčelarstvo, sredstva za navodnjavanje i muzilice

Poljoprivrednicima koji su dobili sredstva na konkursima Grada Bora uručena su rešenja za ovu godinu za dodelu subvencija za kupovinu opreme za pčelarstvo, prskalica, sredstva za navodnjavanje i muzilica.

Ukupno 110 poljoprivrednih proizvođača dobilo je bespovratna sredstva u iznosu od 80 odsto cene kupljene opreme, bez PDV-a, odnosno 63 odsto sa uračunatim porezom, prenosi Beta.

To je deo konkursa raspisanog ove godine.

Uskoro se očekuje donošenje odluke i o konkursima o nabavci sadnica vinove loze i voća, mašina za obradu zemlje, hrane i lekova za pčele i kupovini junica, priplodnih ovaca i svinja.

Ove godine je u gradskom budžetu za subvencije poljoprivrednim proizvođačima ukupno predviđeno 46 miliona dinara, a iduće godine se očekuje povećanje tog iznosa.

  • Annac

    12.9.2023 #1 Author

    Treba sve opštine da se ugledaju na njih

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...