Početna cena bila je 441,1 milion dinara

Poništen oglas za prodaju zemljišta preko puta Sava Centra

NekretnineSrbija

10.1.2024 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Poništen oglas za prodaju zemljišta preko puta Sava Centra Poništen oglas za prodaju zemljišta preko puta Sava Centra
Republička direkcija za imovinu poništila je oglas za prodaju 7.485 m2 neizgrađenog građevinskog zemljiša u Bloku 19a na katastarskoj parceli 6915 u vlasništvu Srbije,... Poništen oglas za prodaju zemljišta preko puta Sava Centra

Republička direkcija za imovinu poništila je oglas za prodaju 7.485 m2 neizgrađenog građevinskog zemljiša u Bloku 19a na katastarskoj parceli 6915 u vlasništvu Srbije, objavila je eKapija.

To znači da je poništen u celosti Oglas br. 38 za sprovođenje postupka izbora najpovoljnijeg ponuđača za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Republike Srbije radi izgradnje, putem prikupljanja pismenih ponuda, objavljen 16. decembra, saopštila je Direkcija.

Reč je o zemljištu na atraktivnoj lokaciji, preko puta Sava centra, odnosno o parceli koja se nalazi između Ulice Vladimira Popovića i Bulevara Arsenija Čarnojevića (autoputa).

Početna cena po kojoj bila oglašena prodaja ovog zemljište bila je oko 441,1 milion dinara, odnosno 58,932 dinara po kvadratu.

Kako je bilo navedeno u oglasu kada je polovinom decembra oglašena prodaja, ova parcela koja je kategorisana kao gradsko građevinsko zemljište, nalazi se u površinama „ostalih namena zona komercijalnih sadržaja u službi obrazovanja“.

U okviru nje se, kako je istaknuto, mogu planirati privatne predškolske ustanove, osnovne škole, srednjoškolske i visokoškolske ustanove, uz obavezu izrade urbanističkog projekta.

Nije poznato zašto je poništen oglas za prodaju, ali jeste da su se, ubrzo pošto je oglas o prodaji objavljen, žitelji bloka 19a usprotivili tome, ne želeći da se na toj zelenoj površini grade novi kvadrati, kakva god bila njihova namena i najavili i potpisivanje peticije u vezi sa tim, piše eKapija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...