nove prilike na Baltiku

Povezivanje startap ekosistema Letonije i Srbije

InovacijePreduzetnikSrbija

21.4.2023 15:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Povezivanje startap ekosistema Letonije i Srbije Povezivanje startap ekosistema Letonije i Srbije
Predstavnici tehnološkog sektora, osnivači startapa i investitori prisustvovali su događaju „Povezivanje startap ekosistema Letonije i Srbije” koji je održan u četvrtak Beogradu, u prostoru... Povezivanje startap ekosistema Letonije i Srbije

Predstavnici tehnološkog sektora, osnivači startapa i investitori prisustvovali su događaju „Povezivanje startap ekosistema Letonije i Srbije” koji je održan u četvrtak Beogradu, u prostoru Inicijative Digitalna Srbija. Oni su se međusobno upoznali i razgovarali o mogućnostima saradnje, ulaganja i povezivanja startap ekosistema dve zemlje.

Predstavnici Inicijative Digitalna Srbija, Letonske agencije za investicije i razvoj (LIAA) i HackCodeX hakatona, koji su organizovali događaj, predstavili su mogućnosti za startape iz Srbije na letonskom tržištu i obrnuto, dok su na panel diskusiji o saradnji startap ekosistema razgovarali Liva Perkone, osnivačica organizacije Helve i poslovni anđeo, Miljan Tekić, COO i suosnivač startapa Tenderly i Ivan Kadić, generalni direktor i suosnivač startapa Reputeo, navodi se u saopštenju.

„Oduševljeni smo prilikom da okupimo predstavnike iz Srbije i Letonije kako bismo istražili potencijalne mogućnosti za rast i inovacije“, rekla je Polina Ivleva, stručnjak odeljenja za podršku startapima u LIAA. „Naš cilj je da pomognemo srpskim startapima da stignu na tržište Letonije predstavljajući prednosti letonskog startap ekosistema i verujemo da je ovaj događaj bio savršena prilika da započnemo saradnju“.

Letonski startap ekosistem je porastao poslednjih godina, pružajući brojne prednosti stranim kompanijama, kao što su startap vize i povoljniji uslovi ulaganja. Na ovaj način olakšano je stvaranje uspešne saradnje preko granica, a na događaju su predstavljene ove mogućnosti za srpske preduzetnike zainteresovane da otvore svoje poslovanje na tržištu Letonije.

„Izlazak na nova tržišta je važan korak za svaki startap i dobro je da sa tim tržištem ima bliske veze i razumevanje uslova za rast i razvoj. Danas smo domaćim startapima otvorili novi prostor za saradnju, ovog puta na Baltiku, koji je već prepoznat kao mesto inovacija i dobrih prilika za startape“, izjavio je Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative Digitalna Srbija.

Na događaju je predstavljen i predstojeći HackCodeX, jedan od vodećih hakatona u Evropi, koji će se održati u Letoniji, u Rigi, od 3. do 5. juna 2023. HackCodeX takođe poziva predstavnike iz Srbije da se prijave i pokažu svoje veštine, povežu se i potencijalno osvoje vredne nagrade.

  • DASHA

    21.4.2023 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • DUSAN

    21.4.2023 #2 Author

    Sjajan potencijal za razvoj inovacija.

    Odgovori

  • DUCA

    22.4.2023 #3 Author

    Da je više ovakvih saradnja i sa drugim državama.

    Odgovori

  • DOBRILA

    23.4.2023 #4 Author

    Lepo , treba nesto novo da se desava.

    Odgovori

  • Hana

    23.4.2023 #5 Author

    E stvarno svaka čast! 👏👏👏

    Odgovori

  • gagica

    23.4.2023 #6 Author

    Odlicno je kada se uspostavljaju dobre saradnje.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    23.4.2023 #7 Author

    Dobra saradnja i povezivanje je znacajna za obe zemlje..

    Odgovori

  • SUNCICA

    23.4.2023 #8 Author

    Bravo, treba nam saradnja sa svima

    Odgovori

  • STEPA

    28.4.2023 #9 Author

    Važno je sa svima da sarađujemo.

    Odgovori

  • Vale

    7.5.2023 #10 Author

    Svaka saradnja je znacajna

    Odgovori

  • PIKSI

    8.5.2023 #11 Author

    Obostrani interes

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...