mogu da se prijave kompanije sa više od 20 zaposlenih

Produžen rok za izbor najinkluzivnijeg poslodavca

BiznisSrbija

20.11.2023 13:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Produžen rok za izbor najinkluzivnijeg poslodavca Produžen rok za izbor najinkluzivnijeg poslodavca
Rok za prijavu na konkurs za Najinkluzivnijeg poslodavca za 2023. godinu koji su raspisali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv produžen je do... Produžen rok za izbor najinkluzivnijeg poslodavca

Rok za prijavu na konkurs za Najinkluzivnijeg poslodavca za 2023. godinu koji su raspisali Forum za odgovorno poslovanje i Smart kolektiv produžen je do 27. novembra. Konkurs se odnosi na kompanije koje su usmerene na stvaranje radnog okruženja u kom svi zaposleni imaju jednake mogućnosti za napredovanje i osećaju se uključeno i prihvaćeno u svim sferama rada, bez obzira na to ko su i odakle dolaze.

Nagrada za najinkluzivnijeg poslodavca dodeljuje se privrednim subjektima koji su pokazali izuzetnost u sprovođenju praksi različitosti, ravnopravnosti i inkluzije u radnom okruženju. Kao parametri za nagradu uzeće se u obzir strategije prepoznatosti i integrisanosti principa inkluzije i različitosti, način na koji je uspostavljeno postojanje politika i procedura koja regulišu ova pitanja, kao i kako se one reflektuju na svakodnevne aktivnosti i inicijative kojima se kompanija bavila tokom 2023. godine, piše u zvaničnom saopštenju.

“Ovom nagradom želimo da prepoznamo one kompanije koje predvode biznis zajednicu u poslovanju po principima različitosti, jednakosti i inkluzije i time doprinose pozitivnim promenama u čitavom društvu. Samim tim, konkursom želimo da dodatno senzibilišemo biznis zajednicu i širu javnost na temu uključivanja osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih grupa na tržište rada.” izjavio je Neven Marinović, direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.

Prijava na konkurs se vrši putem prijavnog formulara koji je potrebno popuniti do 27. novembra i dostaviti na e-mail adresu: kancelarija@odgovornoposlovanje.rs. Na konkurs se mogu prijaviti kompanije sa više od 20 zaposlenih, koje su pitanja različitosti i inkluzije integrisale u svoje poslovne strategije i aktivno rade na inicijativama koje doprinose stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.

Četvorogodišnji projekat “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom” finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) dok ga sprovodi Forum mladih sa invaliditetom, uz učešće ostalih partnera projekta – Caritas Srbije, Fondacije Ana i Vlade Divac, Smart Kolektiva i Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije. Realizovanje projekta predviđeno je da bude na nacionalnom nivou, sa fokusom na Novi Sad, Suboticu, Zrenjanin, Valjevo, Niš i Beograd.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...