Odluka o privremenom produženju zabrane izvoza Evro dizela prolongirana do 7. januara

Produžena Uredba o ograničenju cena derivata nafte do 31. januara 2023. godine

Srbija

29.12.2022 17:32 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Produžena Uredba o ograničenju cena derivata nafte do 31. januara 2023. godine Produžena Uredba o ograničenju cena derivata nafte do 31. januara 2023. godine
Vlada Srbije usvojila je u četvrtak izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte kojom se njeno trajanje produžava do 31. januara 2023. godine,... Produžena Uredba o ograničenju cena derivata nafte do 31. januara 2023. godine

Vlada Srbije usvojila je u četvrtak izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte kojom se njeno trajanje produžava do 31. januara 2023. godine, a u cilju daljeg sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva, saopšteno je posle sednice.

Doneta je i odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na pojedine derivate nafte za 10 odsto, navedeno je na sajtu vlade.

Odluka o privremenom produženju zabrane izvoza Evro dizela EN 590 produžena je do 7. januara naredne godine, dok će odluka o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa važiti još mesec dana.

„U cilju ublažavanja posledica i sprečavanja nestašice mleka i proizvoda od mleka, a usled povećanog izvoza i potreba snabdevanja stanovništva, zabrana izvoza ove robe produžena je za još mesec dana i trajaće do 31. januara naredne godine“, navedeno je u saopštenju.

Na sednici je usvojena Odluka o obrazovanju Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije čime su obezbeđeni uslovi za dalje efikasno sprovođenje mera predviđenih Programom za suzbijanje sive ekonomije i aktivnosti iz Akcionog plana. U radu Koordinacionog tela, po pozivu, mogu da učestvuju stručnjaci iz određenih oblasti, kao i predstavnici drugih organa, kada se raspravlja o temama iz njihovog delokruga.

Članovi vlade usvojili su Odluku o obrazovanju Koordinacione komisije za usklađivanje, odnosno koordinaciju inspekcijskog nadzora u Srbiji zbog formiranja novih ministarstava u čijoj nadležnosti je inspekcijski nadzor.

„Razlog za danošenje Odluke o obrazovanju ove komisije je sveobuhvatniji i delotvorniji nadzor i izbegavanje preklapanja i nepotrebnog ponavljanja nadzora“, navedeno je na sajtu vlade.

  • Ika

    29.12.2022 #1 Author

    dobro je ,i ovako nam je najveca cena u okolini

    Odgovori

  • Tina

    30.12.2022 #2 Author

    To je trenutno resenje, ali sta ce biti posle

    Odgovori

  • HIPO

    15.10.2023 #3 Author

    Luksuz

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...