Firma Vita Kolor Beograd ostvarila izuzetne rezultate

Promenom načina poslovanja do velikog uspeha

Firme u fokusuSrbija

12.6.2024 10:07 Autor: Milica Vojtek 7

Promenom načina poslovanja do velikog uspeha Promenom načina poslovanja do velikog uspeha
Kada je pre tačno dve decenije Vitomir Jegdić počinjao svoj posao znao je da za uspeh mora da uloži godine poštenog i vrednog rada.... Promenom načina poslovanja do velikog uspeha

Kada je pre tačno dve decenije Vitomir Jegdić počinjao svoj posao znao je da za uspeh mora da uloži godine poštenog i vrednog rada. Danas, dvadeset godina kasnije, njegova firma ostvaruje izuzetne uspehe, a on se kako kaže, zasluženo sada bavi „samo“ organizacijom.

Firma Vita Kolor Beograd bavi se završnim radovima u građevini, a u poslednjih nekoliko godina ostvarila je brzi rast.

„Do tog rezultata došlo je nakon što sam promenio način poslovanja. Počeo sam da angažujem podizvođače, ljude koji rade za mene i to se pozitivno odrazilo na moje poslove. Sada se bavim zaključivanjem poslova i njihovom organizacijom“, kaže Jegdić za naš portal.


On ističe da godinama već sarađuje sa kompanijom Gradnja inženjering, te da je u saradnji sa njima učestvovao na velikim projektima, poput kompleksa od 100 stanova nedavno završenog u Mirijevu, ili pak 140 stanova u Železniku koji su takođe nedavno završeni.

Iako od kada uzima podizvođače, naš sagovornik nema problema sa radnicima, stava je da je to jedan od gorućih problema u zemlji. Sa druge strane, ističe da ništa manji problem nije ni neadekvatno plaćanje radnika.

„Iako postoji veliki problem sa radnom snagom, ipak mogu da se nađu ljudi ukoliko ste spremni i adekvatno da ih platite“, kaže naš sagovornik.

Foto: freepik.com/freestockcenter

Budućnost svoje firme, srednjoročne i dugoročne ciljeve, Jegdić vidi u obnavljanju i proširenju mehanizacije za rad.

„Važno mi je da obnavljam mehanizaciju, jer na taj način ostajem konkurentan i mogu da uzimam veće poslove“, kaže Jegdić.

Upitan kako dugo i uspešno poslovati, naš sagovornik ističe da je recept za uspeh jednostavan – puno rada i dobra oranizacija.

Prema podacima bonitetne kuće CompanyWall ova kompanija je tokom prethodne tri godine poslovala na sledeći način – u 2021. ostvarena je dobit od 1.354.000 dinara, u 2022. godini 3.104.000 dinara, a tokom 2023. godine ostvarena dobit iznosila je 2.067.000 dinara. Kompanija ima bonitetnu ocenu AA+ što znači da je reč o pouzdanoj i stabilnoj firmi, koja na vreme izvršava svoje obaveze.

  • SHALIMAR

    12.6.2024 #1 Author

    Gospodin Jegdic poznat u poslovnom svetu i sa njegovom firmom mnogi zele da saradjuju,korektan i izuzetno profesionalan.

    Odgovori

    • LEBRON

      17.8.2024 #2 Author

      Svako bih zeleo da saradjuje sa takvom firmom.

      Odgovori

  • ZELJKA

    1.7.2024 #3 Author

    Korisne informacije

    Odgovori

  • Emilija

    9.7.2024 #4 Author

    Tako i treba

    Odgovori

  • Ildiko

    10.7.2024 #5 Author

    Pa to je kljucno

    Odgovori

  • LEBRON

    17.8.2024 #6 Author

    Strategija je jako bitna.

    Odgovori

  • GAGA

    1.9.2024 #7 Author

    Ovako i treba

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.