Informacije o proizvodnji i plasmanu za male proizvođače

Proradila besplatna Akademija za proizvodnju hrane

BiznisSrbija

12.3.2024 14:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Proradila besplatna Akademija za proizvodnju hrane Proradila besplatna Akademija za proizvodnju hrane
Platforma Mali proizvođači hrane u Srbiji pokrenula je besplatnu Akademiju, koja kroz seriju edukativnih videa, na jednom mestu, kratko i sažeto predstavlja kako se... Proradila besplatna Akademija za proizvodnju hrane

Platforma Mali proizvođači hrane u Srbiji pokrenula je besplatnu Akademiju, koja kroz seriju edukativnih videa, na jednom mestu, kratko i sažeto predstavlja kako se pokreće mala proizvodnja hrane u skladu sa zakonima i propisima Republike Srbije.

Akademija je, kako su istakli u saopštenju, nastala kao rezultat potrebe za lakšim tumačenjem i razumevanjem regulativa koje uređuju proces registracije malih proizvođača hrane, kao i radi podrške prilikom plasmana, reklamiranja proizvoda i dolaska do novih kupaca, nakon što je proizvodnja uspešno pokrenuta.

U prvoj fazi Akademija kroz sedam već dostupnih snimaka predstavlja šta je sve potrebno za pokretanje malog poslovanja u okviru šest ključnih kategorija prehrambenih proizvoda, i to na temu proizvodnje i prerade voća i povrća, mleka i mlečnih proizvoda, jaja, meda, mesa, testenine i pekarskih proizvoda.

Narednih osam snimaka, koji se očekuju u maju ove godine, obradiće teme marketinga i prodaje, deklarisanja hrane, higijene i bezbednosti hrane, organske proizvodnje, subvencija za male proizvođače, kao i vodič za pridruživanje najvećoj platformi domaćih proizvođača hrane.

Akademija malih proizvođača nastala je, inače, u saradnji sa projektom Velika mala privreda koji finansira USAID, kako bi budućim proizvođačima olakšala prve korake na putu pokretanja sopstvene proizvodnje hrane i da im na jednom mestu budu dostupne sve informacije potrebne da započnu, formalizuju i razviju svoju proizvodnju.

Mali proizvođači hrane u Srbiji je platforma koja prikuplja informacije o proizvođačima hrane i omogućava im oglašavanje, plasman i prodaju proizvoda u većim gradovima u Srbiji.

Kupci na platformi imaju priliku da dođu do kvalitetnijih namirnica, kao i da svoje utiske o proizvođačima prenesu i drugima. Platforma omogućava i registraciju postojećim proizvođačima hrane koji žele da svoje proizvode plasiraju bazi od preko 150.000 kupaca i ljubitelja domaće hrane.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...