Program namenjen startapima iz koji se bave inovacijama i IT rešenjima za poljoprivredu

Raspisan poziv za učešće u trećem izdanju BioSens akceleratora

Bolji posaoInovacijePreduzetnikSrbija

28.12.2022 13:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 11

Raspisan poziv za učešće u trećem izdanju BioSens akceleratora Raspisan poziv za učešće u trećem izdanju BioSens akceleratora
Institut BioSens poziva inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju BioSens akceleratora, sa ciljem da se na taj način... Raspisan poziv za učešće u trećem izdanju BioSens akceleratora

Institut BioSens poziva inovativne startape iz IT i poljoprivrednog sektora da učestvuju u trećem izdanju BioSens akceleratora, sa ciljem da se na taj način podrže preduzetnici u razvoju inovativnih ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede. Rok za prijavu je 01. februar 2023. godine.

“BioSens akcelerator je prvi na ovim prostorima isključivo usmeren ka domaćim tehnološko-inovativnim kompanijama, koje svoj dalji razvoj vezuju za sektor poljoprivrede i hrane”, navodi se u saopštenju.

Kroz intenzivne obuke, lično mentorstvo i pristup BioSens istraživačkim resursima, ovaj akcelerator će pružiti mogućnost domaćim IT preduzetnicima da kroz razvoj novih rešenja, kao i unapređenje postojećih, doprinesu digitalizaciji poljoprivrede.

Ovaj program će okupiti više od 20 mentora iz zemlje i inostranstva, čija će ekspertiza, iskustvo, kontakti i ideje pomoći novim tehnološkim preduzetnicima da testiraju izvodljivost i održivost svoje poslovne ideje i digitalnih rešenja, i da svoje ideje i proizvode pretvore u održiv poslovni poduhvat.

Unapređenje u odnosu na prethodna izdanja se, pored značajnog unapređenja u resursima koji su na raspolaganju startapima i podršci koju pruža H2020 projekat ANTARES, ogleda i u podršci koju akcelerator ove godine dobija od projekta ICT Hub-a Srbija Inovira, koji finansira USAID.

“Iako su se prethodna izdanja BioSens akceleratora pokazala veoma uspešnim, mi konstantno težimo unapređenju programa i kvaliteta podrške koju pružamo startapima. Program će se i dalje oslanjati na široku BioSens ekspertizu u oblasti digitalne poljoprivrede, resurse Instituta BioSens koji stoje na raspolaganju polaznicima, kao i na intenzivan trening program. Pored toga, ove godine smo udružili snage sa projektom Srbija Inovira, koji finansira USAID, a pristup resursima koje pruža centralno mesto projekta – Superklaster – biće značajna dodata vrednost akceleratoru“, kaže Milica Trajković, rukovodilac Centra za inovacije i razvoj poslovanja Instituta Biosens.

Kako se navodi u saopštenju, program je namenjen startapima koji se bave razvojem i primenom inovacija i IT rešenja za poljoprivredu i prehrambeni sektor i rade na unapređenju već postojećih rešenja ili digitalizaciji prethodno analognih rešenja. Program će se realizovati u periodu od marta do juna 2023. godine.

Za učešće u programu biće odabrano najviše deset startapa. Pored mentorske podrške, timovi će imati i naučnu podršku BioSens Instituta u vidu prenošenja znanja, pristupu neophodnim setovima podataka, naučno-istraživačkoj opremi, i/ili test farmama, odnosno resursima koji su im neophodni za razvoj digitalnih proizvoda.

Najbolji timovi imaće priliku da učestvuju na velikom regionalnom završnom događaju Demo Day, na kome će moći da predstave svoje ideje pred internacionalnom publikom i mrežom investitora.

Takođe, u sredu 28. decembra, organizovan je online Otvoreni dan, tokom koga će potencijalni učesnici moći da dobiju odgovore na pitanja o procesu prijave i detaljima rada u akceleratoru.

  • Boba3

    29.12.2022 #1 Author

    Lep podsticaj za poljoprivredu, svidja mi se

    Odgovori

  • GOCA BG

    30.12.2022 #2 Author

    Odlicno,samo da ovakvih podsticaja bude jos vise u sledecoj godini…

    Odgovori

  • TATJANA

    3.1.2023 #3 Author

    Ovo je za pohvalu, samo napred

    Odgovori

  • DUSICA

    6.1.2023 #4 Author

    Odličan podsticaj za poljoprivredu.

    Odgovori

  • Milisavka

    8.1.2023 #5 Author

    Ovo je sjajna vest, treba više ovakvih projekata

    Odgovori

  • DANIJELA

    8.1.2023 #6 Author

    Potrebno je vise ovakvih projekata jer nam je pptrebno mnogo vise poljoprivrednih proizvodjaca.

    Odgovori

  • N.N.

    9.1.2023 #8 Author

    Svaka cast za podsticaj.

    Odgovori

  • Gaga45

    5.2.2023 #9 Author

    Svaka cast i treba ovakav podsticaj

    Odgovori

  • LUKA

    19.2.2023 #10 Author

    Treba sto vise podsticaja samo da se iskoriste u prave svrhe

    Odgovori

  • Tina

    25.2.2023 #11 Author

    Korisno I podsticajno za poljoprivrednike

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...