Memorandum potpisan za projekte navodnjavanja, EMS i BIO4 kampusa

Razvojni Fond Saudijske Arabije zainteresovan da finansira projekte u Srbiji sa 200 miliona dolara

Srbija

2.8.2023 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Razvojni Fond Saudijske Arabije zainteresovan da finansira projekte u Srbiji sa 200 miliona dolara Razvojni Fond Saudijske Arabije zainteresovan da finansira projekte u Srbiji sa 200 miliona dolara
Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom Instagram nalogu da je sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmed bin Akila el-Hatibom potpisao Memorandum... Razvojni Fond Saudijske Arabije zainteresovan da finansira projekte u Srbiji sa 200 miliona dolara

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na svom Instagram nalogu da je sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmed bin Akila el-Hatibom potpisao Memorandum o razumevanju na osnovu kojeg je Fond za razvoj Saudijske Arabije pokazao zainteresovanost za finansiranje konkretnih projekata u Republici Srbiji u vrednosti od oko 200 miliona dolara.

Zaključivanjem ovog Memoranduma o razumevanju, Republici Srbiji biće obezbeđeno da dalje ulaže u kapitalne projekte, a na ovaj način ćemo ojačati i ekonomske odnose između naših zemalja, objavio je Mali i istakao da je dokument potpisan u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Radi se o programu jačanja infrastrukture za navodnjavanje, zatim o projektu operatera prenosnog sistema EMS (faza 1) i o BIO4 kampusu u Beogradu.

„Drago mi je što uspešno nastavljamo našu saradnju, nakon što sam krajem prošle godine imao priliku da posetim Saudijsku Arabiju i da razgovaram upravo sa ministrom turizma, kao i sa ministrom finansija. Želimo da uspostavimo dugoročno partnerstvo i doprinesemo implementaciji i razvoju važnih projekata iz oblasti nauke i tehnike, kao i iz energetike i poljoprivrede. Imamo mnogo prostora za dalju saradnju, a ovo je dobar početak. Otvaramo novo poglavlje!“, objavio je Mali.

  • KIMCHI

    2.8.2023 #1 Author

    Sigurno..

    Odgovori

  • ELLA

    2.8.2023 #2 Author

    Zainteresovanji su da izvlace profit jer je ovde jedina radnja snaga. Nasa drzava nije zainteresovana da stiti interes gradjana

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...