Izvoz nameštaja dostigao vrednost od 320,8 miliona evra

Sajam nameštaja počinje 6. oktobra na Beogradskom sajmu

ManifestacijeSrbijaU fokusu

1.9.2023 13:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Sajam nameštaja počinje 6. oktobra na Beogradskom sajmu Sajam nameštaja počinje 6. oktobra na Beogradskom sajmu
Na Beogradskom sajmu će se od 6. do 11. oktobra održati 59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI), najavili su danas organizatori.... Sajam nameštaja počinje 6. oktobra na Beogradskom sajmu

Na Beogradskom sajmu će se od 6. do 11. oktobra održati 59. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije (UFI), najavili su danas organizatori.

Domaći i strani izlagači, proizvođači nameštaja, dizajneri, distributeri, trgovci i drugi izložiće nameštaj, rasvetu i dekoraciju, prenela je agencija Beta.

Na Međunarodnom sajmu nameštaja predstavlja se cela drvna industrija – od primarne prerade drveta, do izrade finalnih proizvoda.

Sajam je, kaže organizator, „nedavno doživeo značajan redizajn i iskorak u dva pravca: u konceptualnom smislu programskim akcentovanjem dizajnerski orijentisanih kompanija, a na biznis planu jačanjem poslovne posete kroz uvođenje programa Hosted Buyers“.

Istovremeno će se održati i 59. Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu indrustriju, koji će trajati do 10. oktobra.

Izvoz nameštaja i proizvoda od drveta iz Srbije, prema poslednjim podacima iz ove godine, iznosio je 753,2 miliona evra, što je 6,2 odsto ukupnog izvoza Srbije, onosno 4,6 odsto više nego u isto vreme prošle godine.

Najveći izvoz zabeležen je u sektoru nameštaja, i to u vrednosti od 320,8 miliona evra, sa međugodišnjim rastom od 20,2 odsto i pozitivnim spoljnotrgovinskim saldom od 233,9 miliona evra.

U BDP-u Srbije udeo drvne i pratećih industrija iznosi oko 2,5 odsto.

  • SHALIMAR

    1.9.2023 #1 Author

    Imamo stvarno dobre firme koje rade po evropskim standardima

    Odgovori

  • NATI

    1.9.2023 #2 Author

    Lepo je posetiti a i uvek bude dobar popust

    Odgovori

  • MAJA

    2.9.2023 #3 Author

    To sigurno vredi posetiti

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...