razlog kašnjenja izgradnja interne saobraćajnice

Šapić: Otvaranje nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu očekuje se na jesen

InfrastrukturaSrbija

18.5.2024 10:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 16

Šapić: Otvaranje nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu očekuje se na jesen Šapić: Otvaranje nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu očekuje se na jesen
Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je u petak da može da se očekuje da će nova glavna autobuska stanica na Novom Beogradu... Šapić: Otvaranje nove glavne autobuske stanice na Novom Beogradu očekuje se na jesen

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je u petak da može da se očekuje da će nova glavna autobuska stanica na Novom Beogradu biti otvorena na jesen.

Šapić je kao glavni razlog kašnjenja, prilikom obilaska radova, otvaranja nove autobuske stanicem rekao da nije krivica do gradskih vlasti, nego do Građevinske direkcije Srbije, „zbog ove interne saobraćajnice koja se sada radi“, preneo je Beoinfo.

Napomenuo je i da, kada se završi objekat od 27.000 metara kvadratnih, to neće biti samo stanična zgrada, već će imati i komercijalne sadržaje.

Naglasio je da su ovo stvari koje suštinski menjaju saobraćajnu sliku Beograda, jer će nova autobuska stanica izvući oko 5.000 autobusa koji svakodnevno prolaze kroz centar grada.

„Onog momenta kada objekat bude završen, tu će biti centralna stanična zgrada. Ideja je da ovo što je sada stanična zgrada bude samo za prigradski saobraćaj i da napravimo i tu jednu vrstu kvalitativnog iskoraka, odnosno da vozila koja saobraćaju i opslužuju samo Beograđane ili građane koji koriste prigradski saobraćaj mogu da imaju svoju posebnu staničnu zgradu. Očekujemo u sledećih nekoliko meseci da započne izgradnja te zgrade, a onda je rok neke dve-tri godine. Osim toga, gradi se i veliki parking, a kada bude bio završen, ovo će biti jedna od najfunkcionalnih i najboljih autobuskih stanica u čitavoj Evropi“, istakao je Šapić.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.