Naša zemlja u prvoj od pet grupa

Srbija među najuspešnijim državama u oblasti informacione bezbednosti

SrbijaU fokusu

16.9.2024 12:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Srbija među najuspešnijim državama u oblasti informacione bezbednosti Srbija među najuspešnijim državama u oblasti informacione bezbednosti
Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU), specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija, svrstala je Srbiju među najuspešnije države u kontekstu globalnog indeksa informacione bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo informisanja... Srbija među najuspešnijim državama u oblasti informacione bezbednosti

Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU), specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija, svrstala je Srbiju među najuspešnije države u kontekstu globalnog indeksa informacione bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.

Prema tom rangiranju, Srbija se našla u prvoj od pet grupa država koja obuhvata zemlje sa najvišim nivoom razvoja u oblasti informacione bezbednosti.

Međunarodna telekomunikaciona unija vrednovala je pet ključnih komponenti razvoja, i to pravni okvir, tehničke mere, organizacione mere, jačanje kapaciteta i međunarodnu saradnju.

„Srbija je prepoznata kao jedna od vodećih zemalja u svim ovim aspektima čime je potvrđen značajan doprinos naše zemlje u osiguravanju visokog nivoa informacione bezbednosti“, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.