Velika potražnja za jedinstvenim proizvodom

Srbija prva na svetu ima fabriku za proizvodnju sokova za pse

InovacijePreduzetnikSrbija

19.7.2023 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Srbija prva na svetu ima fabriku za proizvodnju sokova za pse Srbija prva na svetu ima fabriku za proizvodnju sokova za pse
Početkom jula u Petrovcu na Mlavi otvorena je jedinstvena fabrika za proizvodnju sokova za pse – King’s Choice, svakako prva u Srbiji, a po svemu sudeći... Srbija prva na svetu ima fabriku za proizvodnju sokova za pse

Početkom jula u Petrovcu na Mlavi otvorena je jedinstvena fabrika za proizvodnju sokova za pse – King’s Choice, svakako prva u Srbiji, a po svemu sudeći i u svetu. Ideja za stvaranje inovativnog proizvoda za pse koji će biti percipiran kao kvalitetan i drugačiji od ostalih proizvoda na tržištu, nastala je pre četiri godine, a najviše je trajala potraga za idealnim recepturama, kaže za eKapiju Nikola Gaković, direktor prodaje u ovoj kompaniji.

„Istraživanjem smo došli do zaključka da na svetskom tržištu još ne postoji sok za pse. Odmah nakon konstatacije, krenuli smo u razradu ideje, tačnije recepture, što je zaista potrajalo. Uz pomoć stručnih lica (dekana i tehnologa) 4. jula hrabro smo pokrenuli proizvodnju”, priča Gaković.

U fabrici u Petrovcu na Mlavi proizvode se tri vrste soka za pse: sok sa aromom maline, sok sa aromom ananasa i sok sa aromom borovnice, prenosi eKapija.

Proizvod je prvi put predstavljen u maju na sajmu Zumarku u Bolonji, a odziv je, prema Nikolinim rečima bio fantastičan. Preko 100 distributera širom sveta (SAD, Kina, Rusija, naravno, i Srbija) pokazali su zainteresovanost za njihov proizvod.

„Proizvodnja se odvija pod strogo kontrolisanim uslovima i svaki njen korak je u skladu sa HACCP standardima. Proizvodni sektor, opremljen je savremenim mašinama koje omogućuju nesmetanu proizvodnju. U sklopu fabrike nalazi se i laboratorija, opremljena po najsavremenijim standardima”, kaže Gaković.

Ceo proces od ideje do realizacije je, prema njegovim rečima, bio veoma zahtevan i težak. Svako u timu je dao i daje svoj maksimum.

„Trudimo se da na najbolji mogući način savladamo sve prepreke. Duplo brže se oporavljamo i nastavljamo brže, jače i bolje. Nakon pokrenute proizvodnje najveći izazov sa kojim se suočavamo jesu kupci i distributeri, tačnije snabdevanje. Ideja je da naš sok za pse plasiramo svuda gde su ljubimci dobrodošli: pet friendly hoteli, maloprodajni objekti, pet friendly kafići, grooming saloni i veterinarske ambulante. Jedan od izazova je i velika konkurencija među distributerima koji snabdevaju pet idustriju. Nadamo se realizaciji cilja, a to je da King’s Choice sok bude dostupan u svakom pet šopu, restoranu, kafiću, hotelu itd.”, ističe Gaković.

Trenutno imaju sedmoro zaposlenih, ali planiraju da taj broj uskoro povećaju, i uvedu drugu i treću smenu u proizvodnji.

„Interesovanje za proizvod je zaista veliko, shodno tome sledeći korak je sigurno proširenje kapaciteta. Planiramo uvesti i drugu smenu, a po potrebi i treću. Na taj način ćemo obezbediti kontinuiranu proizvodnju 24/7. Proširenje proizvodnje je neizbežno, jer kada osvojimo tržište Srbije, fokusiraćemo se i na ostale zemlje, tačnije ceo svet”, zaključuje Gaković.

  • Maky

    19.7.2023 #1 Author

    Interesantno…

    Odgovori

  • DASHA

    19.7.2023 #2 Author

    Ja bih svom psu ipak uvek pre dala svezu vocku umesto tog nazovi soka sa aromom ovog ili onog.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    19.7.2023 #4 Author

    Zanimljiv podatak…

    Odgovori

  • Dux011

    19.7.2023 #5 Author

    Zanimljivo.

    Odgovori

  • MAJA

    20.7.2023 #6 Author

    Interesantno, verujem da je velika potražnja distributera širom sveta

    Odgovori

  • LJUBOMIR

    23.7.2023 #7 Author

    Odlično, zaista lepa vest, nadam se iskreno da će se dobro probiti na tržištu!

    Odgovori

  • Vale

    9.8.2023 #8 Author

    Kucni ljubimci ce se obradovati.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...