Iz kompanije MPS Integration o prednostima BPO poslovnog modela

Šta je Business Process Outsourcing?

Srbija

20.3.2024 11:13 Autor: Milica Vojtek 0

Šta je Business Process Outsourcing? Šta je Business Process Outsourcing?
Business Process Outsourcing (BPO) je poslovni model u kome kompanije prenose određene poslovne aktivnosti ili procese na eksterne provajdere. Cilj je da kompanija oslobodi... Šta je Business Process Outsourcing?

Business Process Outsourcing (BPO) je poslovni model u kome kompanije prenose određene poslovne aktivnosti ili procese na eksterne provajdere. Cilj je da kompanija oslobodi interni tim od rutinskih i manje važnih zadataka, omogućavajući im fokus na ključne aspekte rada za postizanje optimalne efikasnosti i uspeha.

U Srbiji, BPO se zbog produktivnsti i personalizovanog pristupa može primeniti na velike inostrane kompanije i mala i srednja preduzeća (SME). Kompanija MPS Integration, koja postoji od 2020. godine ima iskustva s uspešnim inostranim kompanijama koje u njima vide pouzdanog saradnika.

Mala i srednja preduzeća koja su dostigla određeni nivo razvoja i žele da pređu u narednu fazu koriste BPO kao način da unesu ekspertsko znanje s kojim se nisu do tada susretali, kako bi na taj način unapredili svoje procese.

MPS Integration se u svom poslovanju specijalizovao za rešenja: industrijsko pakovanje i interna logistika, terenska prodaja, magacinski poslovi, bezbednost i zdravlje na radu, zaštita životne sredine i zaštita od požara.

Govoreći o prednosti ovog poslovnog modela, iz firme MPS Integration naglašavaju da je to specijalizacija, optimizacija troškova i upravljanje rizikom, brzo reagovanje, pametno izveštavanje, kao i komparativna prednost.

„Ne treba odmah očekivati maksimalne rezultate od BPO procesa. Umesto toga, zajedno kao partneri, rastemo korak po korak. Pratimo tržišne trendove, dajemo sugestije, stalno se pomeramo napred, tražeći najbolje uslove i stvarajući radnu atmosferu u kojoj zaposleni zaista žele da budu deo tima“, navodi Predrag Marković, Project Manager iz kompanije MPS Integration.

Objašnjavajući šta zapravo ceo ovaj proces obuhvata, iz ove kompanije kažu da se on sastoji iz nekoliko koraka. Prvi je da klijent odluči da „da drugima da radi za njih“, potom odluka o tome koji se poslovi delegiraju. Izbor BPO provajdera, zatim sledi detaljno preciziranje saradnje, prenos poslova provajderu i na kraju sagledavanje saradnje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...