Čeka se odobrenje regulatora i komisije

Telekom kupuje makedonski Neotel

RegionSrbija

16.6.2023 08:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Telekom kupuje makedonski Neotel Telekom kupuje makedonski Neotel
Telekom Srbija, preko svoje firme ćerke-firme MTEL, planira da do septembra okonča kupovinu makedonskog operatora Neotel. Do tada bi trebalo da budu finalizovana saglasnosti... Telekom kupuje makedonski Neotel

Telekom Srbija, preko svoje firme ćerke-firme MTEL, planira da do septembra okonča kupovinu makedonskog operatora Neotel. Do tada bi trebalo da budu finalizovana saglasnosti i odobrenja nadležnih regulatora i komisija.

Telekom Srbija je ugovorila kupovinu Neotela u martu ove godine.

Akvizicijom bi Telekom, odnosno MTEL, preuzeo svi infrastrukturu, korisnike, prava i obaveze makedonskog operatora, piše Nova ekonomija pozivajući se na informacije portala TeleSrbija.

Telekom Srbija je na tržište Severne Makedonije ušao na jesen 2021. godine, prvo sa mSAT TV paketima, a kasnije i sa mobilnim uslugama.

Direktor Telekoma Vladimir Lučić potvrdio je za prošlonedeljni NIN da kompanija planira da preuzme i sto odsto udela u kompaniji Globaltel čiji je većinski vlasnik Pink Media Group Željka Mitrovića.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...