Obavezna i izgradnja podsistema za solarne elektrane i električne punjače

Tender za izgradnju 12 naplatnih stanica vredan 35 miliona evra

Srbija

1.8.2023 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Tender za izgradnju 12 naplatnih stanica vredan 35 miliona evra Tender za izgradnju 12 naplatnih stanica vredan 35 miliona evra
Putevi Srbije raspisali su tender za projektovanje i izgradnju nedostajuće infrastrukture i instalacija sistema za naplatu putarine na delu deonice Moravski koridor, na autoputu... Tender za izgradnju 12 naplatnih stanica vredan 35 miliona evra

Putevi Srbije raspisali su tender za projektovanje i izgradnju nedostajuće infrastrukture i instalacija sistema za naplatu putarine na delu deonice Moravski koridor, na autoputu Ruma-Šabac, kao i na delu autoputa Miloš Veliki.

Vrednost posla za izgradnju 12 naplatnih stanica procenjena je na 4,1 milijardu dinara ili oko 35 miliona evra, objavila je eKapija.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji, nastavkom izgradnje autoputa E761 na deonici Pojate-Preljina kao i brze saobraćajnice Ruma-Šabac došlo je do potreba za izgradnjom novih naplatnih stanica koje su predmet ove javne nabavke.

Naplatne stanice se rade po principu „projektuj i izgradi“.

Moravski koridor Pojate-Preljina sačinjava osam novih naplatnih stanica i jedna privremena naplatna stanica. U 2023. planirana je izgradnja naplatnih stanica Ćićevac, Kruševac Istok, Kruševac Zapad i privremena stanica Koševi.

Sledeće godine planirane su stanice Katrga, Lučani, Prilipac, Adrani i Preljina.

Paralelno sa Moravskim koridorom vrši se izgradnja i brze saobraćajnice Ruma-Šabac koja bi u svom sklopu trebalo da ima tri naplatne stanice – Ruma, Hrtkovci i Šabac, a planirano je da budu izgrađene tokom ove godine.

„Oprema sistema za naplatu putarine koja se ugrađuje na saobraćajne trake i u upravnoj zgradi mora biti kompatibilna sa opremom koja je ugrađena na ostalim naplatnim stanicama na deonici Beograd-Niš“, stoji u tekstu tendera.

U sistem za naplatu putarine integrisani su i sistemi tehničke zaštite, odnosno sistemi koji podržavaju, obezbeđuju i kontrolišu sistem za naplatu putarine, kao što su: podsistem video nadzora procesa naplate putarine i alarmni podsistem za obezbeđenje radnika i imovine.

Osim sistema za naplatu putarine obaveza izabranog ponuđača je i izgradnja na naplatnim stanicama: podsistema za solarne elektrane i podsistema za električne punjače, piše eKapija uz napomenu da rok za prijavu na tender ističe 30. avgusta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...