Počinje projektovanje obilaznice do Pančeva

U junu završetak obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka

Srbija

3.4.2023 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U junu završetak obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka U junu završetak obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka
U junu će biti završena obilaznica oko Beograda, odnosno njen deo do Bubanj Potoka, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. On... U junu završetak obilaznice oko Beograda do Bubanj Potoka

U junu će biti završena obilaznica oko Beograda, odnosno njen deo do Bubanj Potoka, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. On je za Radio-televiziju Srbije rekao da će završetkom obilaznice do Bubanj Potoka biti rasterećenija Gazela i sam centar Beograda, jer će onima koji prolaze kroz Beograd biti dostupna obilaznica u punom profilu.

Vesić je dodao da je počelo projektovanje završetka obilaznice, odnosno 31 kilometra puta od Bubanj Potoka do Pančeva, veoma zahtevne deonice na kojoj će biti dva tunela, petlja Boleč i veliki drumsko-železnički most preko Dunava dužine 1.807 metara, prenela je agencija Beta.

„To će biti istovremeno i železnička i drumska obilaznica. Time ćemo potpuno završiti obilaznicu oko Beograda. Ko god dolazi iz Banata, Pančeva, Vršca ili Zrenjanina neće morati da ulazi u centar grada, već će preko obilaznice moći da izađe na Bubanj Potok“, naveo je Vesić.

Izgradnja sektora 6 obilaznice / Izvor: PrintScreen putevi-srbije.rs

Najavio je i da će u narednim mesecima biti proširen kružni tok na Novom Beogradu, jer „tamo dve trake više nisu dovoljne“, kao i da će za oko mesec dana početi izgradnja petlje Jakovo.

On je rekao da će do 2025. godine biti završena brza pruga od Beograda do Budimpešte, preko Novog Sada i Subotice, a za četiri godine od Beograda do Niša, kojom će putovanje vozom trajati 100 minuta.

„Ostaje nam da završimo pregovore za poslednju deonicu pruge – 88 kilometara do Preševa. To znači da ćemo imati skoro 500 kilometara brze pruge od severa ka jugu. To je nešto što Srbija nikada nije imala“, rekao je Vesić.

Podsetio je da će od leta sa srpskim „tagom“ (za elektronsku naplatu putarine) koji je vezan za platnu karticu moći da se prođe kroz Severnu Makedoniju.

„Pregovaramo i sa Hrvatskom i Grčkom, a biće uključena i Albanija. Obezbedićemo tako dodatni komfor ljudima koji putuju“, kazao je Vesić.

  • MAJA

    4.4.2023 #1 Author

    Ovo će u mnogome rasteretiti gužve i kretanje dosadasnjim trasama

    Odgovori

  • SHALIMAR

    9.4.2023 #2 Author

    Nadam se da nece probiti rok…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...