opremanje poslovnih zona i turističkih kapaciteta

Ulaganja u privrednu infrastrukturu ove godine oko 790 miliona dinara

BiznisInfrastrukturaSrbija

7.4.2023 12:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Ulaganja u privrednu infrastrukturu ove godine oko 790 miliona dinara Ulaganja u privrednu infrastrukturu ove godine oko 790 miliona dinara
Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da će ove godine uložiti više od 790 miliona dinara u infrastrukturne objekte za unapređenje privrednog ambijenta. „Biće... Ulaganja u privrednu infrastrukturu ove godine oko 790 miliona dinara

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je danas da će ove godine uložiti više od 790 miliona dinara u infrastrukturne objekte za unapređenje privrednog ambijenta.

„Biće finansirano opremanje zona poslovanja i turističkih kapaciteta u lokalnim samoupravama. Novac će biti upotrebljena za realizaciju 21 infrastrukturnog projekta koji će uticati na razvoj 21 lokalne samouprave“, rekao je državni sekretar Ministarstva privrede Darko Mitrović, prenosi Beta.

Ministarstvo privrede, kako je objasnio, finansira celokupnu vrednost radova na projektu kada su u pitanju lokalne samouprave treće i četvrte grupe razvijenosti i na taj način doprinosi ravnomernom regionalnom razvoju.

Кada su u pitanju lokalne samouprave prve i druge grupe razvijenosti one imaju obavezu sopstvenog učešća u realizaciji projekta.

U Novom Pazaru, Osečini, Кruševcu, Vladimircima i Prokuplju predviđeno je infrastrukturno opremanje zona poslovanja izgradnjom i rekonstrukcijom saobraćajnica sa pratećom infrastrukturom, dok će u Jagodini biti izgrađen glavni korektor za industrijski kompleks.

U Golupcu, Velikom Gradištu, Tutinu, Bajinoj Bašti, Ljuboviji, Кosjeriću, Žagubici, Aleksincu, Lajkovcu, Surdulici, Кučevu i Lazarevcu realizovaće se infrastrukturni projekti u funkciji razvoja turističkih potencijala i dostupnosti turističkim lokalitetima.

Realizacija projekata u Medveđi odnosno Sijarinskoj banji, Sokobanji i Petrovcu na Mlavi, kako je rekao Mitrović, doprineće razvoju banjskog turizma.

U Sijarinskoj banji, opština Medveđa, biće rekonstruisan i dograđen objekat Rimskog kupatila, u Sokobanji u okviru centralnog gradskog parka biće rekonstrisan dečji park, a u Petrovcu na Mlavi izgrađene saobraćajnice koje će obezbediti dostupnost Banji Ždrelo. Planirano je da realizacija tih infrastrukturnih radova počne u julu.

  • gagica

    7.4.2023 #1 Author

    Svakako je dobro ulepsavati i unapredjivati grad i zbog njegovih stanovnika.

    Odgovori

  • jevtić

    7.4.2023 #2 Author

    Pohvale za sve u šta se ulaže

    Odgovori

  • MODESTY

    8.4.2023 #3 Author

    Sve pohvale i treba tako

    Odgovori

  • SHALIMAR

    8.4.2023 #4 Author

    Samo da ne stanu sa ulaganjima…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...