Program Ujedinjenih nacija za razvoj u saradnji sa Vladom Srbije

UNDP daje bespovratna sredstva za razmenu znanja i tehnologija među zemljama

InovacijePreduzetnikRegionSrbija

2.8.2023 15:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

UNDP daje bespovratna sredstva za razmenu znanja i tehnologija među zemljama UNDP daje bespovratna sredstva za razmenu znanja i tehnologija među zemljama
Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Vladom Srbije objavio je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za privatna i javna preduzeća,... UNDP daje bespovratna sredstva za razmenu znanja i tehnologija među zemljama

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Vladom Srbije objavio je javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za privatna i javna preduzeća, univerzitete i istraživačke institute da svoja znanja i inovativna rešenja primene u zemljama regiona. Poziv je otvoren do 10. oktobra.

Prijavljeni projekti treba da sadrže rešenja, proizvode ili usluge koji su primenjeni efikasno u Srbiji i imaju potencijal za širenje u regionu, prenosi Beta.

Projekti mogu biti iz oblasti bezbednosti i dostupnosti hrane, održivog turizma i novih digitalnih usluga, rešenja i platformi.

Ukupno će biti dodeljeno 200.000 dolara, dok je maksimalni pojedinačni iznos dodeljenih bespovratnih sredstava 40.000 dolara.

Oni koji se prijavljuju moraju da sufinansiraju 20 odsto troškova projekta, a to može biti i nefinansijski doprinos.

„Cilj ovog javnog poziva je transfer znanja i primena inovativnih rešenja koja se mogu koristiti kao odgovor na različite razvojne izazove i krizne situacije u Severnoj Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini“, piše u saopštenju UNDP-a.

  • HANA

    3.8.2023 #1 Author

    Kod nas ovde pravo na ovaj vid sredstava
    imaju samo „povlašćeni“.
    Unapred se zna.

    Odgovori

  • Emilija

    8.8.2023 #2 Author

    Sve je to dogovoreno vec

    Odgovori

  • SABRINA

    9.8.2023 #3 Author

    Verovatno prolaze samo veliki…mali teško..

    Odgovori

  • PIKSI

    13.8.2023 #4 Author

    Odlicna sansa za nase mlade

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...