Ova mera biće na snazi do konačnog dogovora sa prevoznicima

Uprava carina obustavlja prioritetnost prelaska granice zbog tvrdnji da se status zloupotrebljava

Srbija

26.4.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Uprava carina obustavlja prioritetnost prelaska granice zbog tvrdnji da se status zloupotrebljava Uprava carina obustavlja prioritetnost prelaska granice zbog tvrdnji da se status zloupotrebljava
Uprava carina je donela internu odluku da se prelazak granice uz prioritet privremeno potpuno obustavi, zbog tvrdnji pojedinih prevoznika da se status prioritetnog prelaska... Uprava carina obustavlja prioritetnost prelaska granice zbog tvrdnji da se status zloupotrebljava

Uprava carina je donela internu odluku da se prelazak granice uz prioritet privremeno potpuno obustavi, zbog tvrdnji pojedinih prevoznika da se status prioritetnog prelaska granice zloupotrebljava i da se van sezone svežeg voća i povrća u hladnjačama prevozi razna druga roba uz korišćenje povlašćenog statusa, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da se obilazi kolona iako za to nema osnova. Ova mera, navodi se, biće na snazi do konačnog dogovora sa prevoznicima o tome na koji način da se uredi ova oblast.

Uprava carina je zajedno sa predstavnicima drugih državnih organa na granici i PKS, piše u saopštenju, pozvala udruženja prevoznika da do kraja nedelje dostave svoje predloge o modalitetima prioritetnog prelaska granice za one koji transportuju lakokvarljivu robu, kako bi to pitanje moglo zajednički da se razmotri i u najkraćem roku uredi.

Dostavljeni predlozi udruženja prevoznika u vezi sa režimom prioritetnog prelaska granice će biti hitno razmotreni, a mere koje budu usaglašene će odmah početi da se primenjuju, navedeno je u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...