Ovaj projekat sprovodi se uz podršku japanske vlade

Usluge mentoringa koristilo više od 4.000 malih i srednjih preduzeća

PreduzetnikSrbija

7.12.2023 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Usluge mentoringa koristilo više od 4.000 malih i srednjih preduzeća Usluge mentoringa koristilo više od 4.000 malih i srednjih preduzeća
Besplatnu uslugu mentoringa, odnosno savetovanja o konkretnim poslovnim problemima i izazovima, planovima i poslovnim ambicijama, koristilo je više od 4.000 malih i srednjih preduzeća,... Usluge mentoringa koristilo više od 4.000 malih i srednjih preduzeća

Besplatnu uslugu mentoringa, odnosno savetovanja o konkretnim poslovnim problemima i izazovima, planovima i poslovnim ambicijama, koristilo je više od 4.000 malih i srednjih preduzeća, preduzetnika, zadruga i klastera u Srbiji, rekao je direktor Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

„Usluga mentoringa se u Srbiji sprovodi više od 17 godina i rezultat je dugogodišnje saradnje Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA i Razvojne agencije Srbije“, kazao je Gazdić na Mentoring foumu u Beogradu, a prenosi Beta.

Pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović istakla je da je mentoring program odličan primer kako dugoročna istrajnost i saradnja mogu da daju održive rezultate i zahvali japanskoj vladi na podršci izgradnje i unapređenja sistema mentoringa u Srbiji.

„Ovaj projekat je za nas izuzetno važan jer nam omogućava da razvijemo kapacitete ljudi zaposlenih u razvojnim agencijama, koji kao mentori pružaju konkretnu i vrlo usmerenu podršku pre svega mladim firmama da unaprede poslovanje onda kada im je najpotrebnije“, rekla je Obradović Jovanović.

Ocenila da su mentori ono najbolje što razvojne agencije trenutno imaju kada je podrška malim i srednjim preduzećima u pitanju.

Šef kancelarije JICA za Balkan Ueki Masahiro rekao je da je ta agencija za međunarodnu saradnju prepoznala važnost malih i srednjih preduzeća pa će nastaviti da podržava dalji razvoj i širenje mentoringa u Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana u cilju osnaživanja lokalnih ekonomija.

  • SUNCICA

    10.12.2023 #1 Author

    Firmama bas treba pomoci u poslovanju

    Odgovori

  • CIGI

    10.12.2023 #2 Author

    Potrebna je mnogo veca podrska , najvise pocetnicima

    Odgovori

  • Emilija

    11.12.2023 #3 Author

    Svaka pomoc je dobrodosla za pocetnike

    Odgovori

  • SHALIMAR

    11.12.2023 #4 Author

    Uvek je pomoc potrebna…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...