Srpski ministar finansija sastao se sa direktorom Saudijskog fonda za razvoj

Veliki potencijal za saradnju sa Saudijskom Arabijom

BiznisInvesticijeSrbija

30.11.2022 14:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Veliki potencijal za saradnju sa Saudijskom Arabijom Veliki potencijal za saradnju sa Saudijskom Arabijom
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas u Rijadu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdulrahmanom... Veliki potencijal za saradnju sa Saudijskom Arabijom

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas u Rijadu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj Sultanom Abdulrahmanom el Maršadom kome je predstavio ekonomske rezultate Srbije i potencijale za ulaganje, te razgovarao o mogućnostima veće saradnje Srbije i Saudijske Arabije, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

“Predstavili smo Srbiju u najboljem mogućem svetlu, potencijal za saradnju je veliki, a posebno interesovanje je za ulaganja u infrastrukturu, energetiku, poljoprivredu“, rekao je Mali nakon sastanka.

On je istakao da bi od daljeg rasta stranih direktnih investicija, po kojima je Srbija rekorder u regionu, imale koristi i susedne zemlje. Mali je najavio da će u narednih mesec dana predstavnici Saudijskog fonda za razvoj posetiti Beograd.

“To će biti prvi naredni konkretan korak nakon današnjih razgovora. Želim da im pokažemo sve o čemu smo razgovarali, da se i lično uvere u velike investicione mogućnosti koje Srbija nudi“, poručio je Mali. 

On je istakao da je privlačenje što više investicija u Srbiju ekonomska strategija koja našoj zemlji donosi rezultate jer je u vremenima krize prvi potez investitora uvek povlačenje ili oprez, što za sobom povlači i smanjivanje obima ekonomije zemlje.

“Srbija, na drugoj strani, beleži rast stranih direktnih investicija. Nismo slučajno ove godine ostvarili više od 3,4 milijarde evra stranih direktnih investicija u prvih 10 meseci. Investitori umeju da prepoznaju naš trud i želimo da u istom ritmu nastavimo, jer su nam investicije neophodne za očuvanje rasta koji beležimo“, istakao je Mali.

El Maršad i Mali razgovarali su i o inicijativi Otvoreni Balkan, budući da Saudijska Arabija već ima aktivne projekte u našem regionu.

Mali je ovim sastankom započeo dvodnevnu posetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji tokom koje će se sastati i sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom el Hatibom i ministrom finansija Muhamedom el Džadanom.

Ministar će tokom posete Saudijskoj Arabiji prisustvovati i 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global Summit).

 • Mike

  1.12.2022 #1 Author

  Ima dobrih stanova tamo cenim, dobiće valjda popust na veću količinu, tipa 24. 😉

  Odgovori

 • Dragana

  1.12.2022 #2 Author

  Da covek ide da vidi sta tamo ima za njega

  Odgovori

 • VERA

  2.12.2022 #3 Author

  Posebno interesovanje je za ulaganja u infrastrukturu, energetiku, poljoprivredu što je i očekivano.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...