inicijativa digitalna srbija u saradnji sa usaid-om

Vodič za implementiranje novih tehnologija u industriji transporta

InovacijePreduzetnikSrbija

4.6.2024 10:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Vodič za implementiranje novih tehnologija u industriji transporta Vodič za implementiranje novih tehnologija u industriji transporta
Na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru predstavljen je vodič „Budućnost na točkovima”. Autori vodiča su profesori ovog Univerziteta, a nastao je u okviru projekta... Vodič za implementiranje novih tehnologija u industriji transporta

Na Internacionalnom Univerzitetu u Novom Pazaru predstavljen je vodič „Budućnost na točkovima”. Autori vodiča su profesori ovog Univerziteta, a nastao je u okviru projekta „Preduzmi ideju”, koji Inicijativa Digitalna Srbija sprovodi u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Glavni cilj vodiča je da pruži detaljan uvid u najnovije tehnologije koje oblikuju budućnost transporta, kao što su autonomna vozila, pametni transportni sistemi, ekološki održiva rešenja, i mnoge druge inovacije.

„Naša misija je da osiguramo da svi akteri u transportnom sektoru i logistici efikasno posluju. Vodič predstavlja sveobuhvatan pregled digitalnih tehnologija koje transformišu sektor transporta i logistike i unapređuju poslovne procese, kroz uštede u troškovima i povećanje konkurentnosti. Vodič pruža osnove informacije za sve koji žele da implementiraju tehnologije Industrije 4.0 u poslovanju (IoT, AI i analitika podataka, Blockchain, Digital Twin) i naglašava značaj digitalnih platformi za optimizaciju lanca snabdevanja i daje predlog kako rešiti problem poslednjeg kilometra“, rekla je Amela Ljajić, jedan od autora vodiča.

Učesnici su imali priliku da postave pitanja i diskutuju o konkretnim primerima iz prakse, što je događaj učinilo izuzetno korisnim za sve prisutne.

„Razvoj tehnologije u sektoru transporta i logistike otvara brojne mogućnosti za unapređenje efikasnosti, smanjenje troškova i povećanje održivosti“, izjavio je Tadej Kurepa, programski direktor projekta Preduzmi ideju.

Vodič „Budućnost na točkovima“ je besplatno dostupan u digitalnom formatu na zvaničnoj veb stranici projekta Preduzmi ideju.

  • MISKO

    9.6.2024 #1 Author

    Verujem da će ovakav vid poslovanja biti mnogo laksi i da će svi radnici biti dobro obučeni za rad na novim tehnologijama.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.