Predsednik Srbije najavio povišice "ukoliko ne bude većih političkih problema"

Vučić: Veliko povećanje penzija i značajan rast plata do kraja godine

Srbija

10.3.2023 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Vučić: Veliko povećanje penzija i značajan rast plata do kraja godine Vučić: Veliko povećanje penzija i značajan rast plata do kraja godine
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak da će, ukoliko ne bude većih političkih problema, do kraja godine ponovo doći do velikog dvocifrenog... Vučić: Veliko povećanje penzija i značajan rast plata do kraja godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak da će, ukoliko ne bude većih političkih problema, do kraja godine ponovo doći do velikog dvocifrenog povećanja penzija.

„Sagledaćemo situaciju u junu, a onda ćemo ići na veliko povećanje penzija, možda već od septembra. Biće veće od 10 odsto. Ljudi će biti vrlo zadovoljni. Značajno će da rastu i plate. Vidimo kako ide godina“ rekao je Vučić na TV Happy, preneo je Danas.

Naveo je da niko u Srbiji ne radi za 250 evra.

„To je jedan mali broj, a 85 odsto radi za mnogo više. Ali, mi živimo u prošlosti i ne možemo da se oslobodimo te mantre“, rekao je Vučić i zamolio ljude „da grade zemlju brže i jače“ a opoziciju da „ne luduje sa odlukama i ne gura zemlju u rat“, preneo je Danas.

„U prva dva meseca ove godine predviđeni deficit je bio 51 milijardu (dinara), a nama je deficit svega devet milijardi evra”, rekao je Vučić i dodao da Srbija finansijski stoji dobro i da na računu imamo oko pet milijardi (evra).

Naveo je i da je Srbija i po platama prestigla države u regionu što je, kako je ocenio, nekada izgledalo nemoguće.

“Crna Gora je u decembru imala 727 evra, mi 718 evra. Mi smo značajno uvećali plate od januara. Sačekajte mart, videćete kolike će plate da budu. Naša stopa javnog duga je, zaključno sa februarom, 50,8 odsto što je za 9,2 odsto ispod nivoa Mastrihta“, rekao je Vučić.

  • baba

    10.3.2023 #1 Author

    niko ne radi za 250e osim 15% radnika. seems legit.

    Odgovori

  • GOCA BG

    11.3.2023 #2 Author

    Samo sto nam inflacija pojede i plate i penzije…

    Odgovori

  • NATI29

    12.3.2023 #3 Author

    Videcemo krajem godine sta ce od svega ovoga biti

    Odgovori

    • Ana

      20.3.2023 #4 Author

      Nadam se da ce povecanje plata biti do kraja godine?

      Odgovori

  • TATJANA

    12.3.2023 #5 Author

    Da sačekamo i taj jun za penzije a i kraj godine da vidimo kolike će plate biti

    Odgovori

  • Karlo

    13.3.2023 #6 Author

    A kada ce biti vracen novac koji je nama nekim penzionerima skinut za 4 godine. Meni je skinuto 6 500 evra mozda i vise.

    Odgovori

  • Soko

    20.4.2023 #7 Author

    Ne može da se kaže da je veliko povećanje 12% po onoj nedavnoj tabli Vučić je najavio veću penziju i to napisano kolika će penzija biti danas je ta penzija prepolovljena šta će biti sutra .

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...