Kompanija prizemljila više od 40 aviona svoje flote

Wizz Air znatno smanjuje broj letova u regionu, pa i u Srbiji

BiznisRegionSrbijaTurizam

19.3.2024 08:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Wizz Air znatno smanjuje broj letova u regionu, pa i u Srbiji Wizz Air znatno smanjuje broj letova u regionu, pa i u Srbiji
Mađarska avio-kompanija Wizz Air smanjila je letnje operacije u regionu, koje će važiti od 31. marta do 26. novembra, što je posledica problema sa... Wizz Air znatno smanjuje broj letova u regionu, pa i u Srbiji

Mađarska avio-kompanija Wizz Air smanjila je letnje operacije u regionu, koje će važiti od 31. marta do 26. novembra, što je posledica problema sa motorima koji značajno utiču na broj letova.

Wizz Air je prizemljio više od 40 aviona svoje flote, kako bi izvršio inspekciju Pratt & Whitney motora. Posledica jeste smanjenje letnjih letova u zemljama regiona, što će rezultirati u smanjenju broja putnika skopskog aerodroma na 2.082.222, što je za 6,5 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine na redovnim linijama, piše Ex-Yu Aviation.

Kako ove promene utiču na Beograd i ostatak Srbije?

Beograd će takođe biti pogođen reformama koje se sprovode u okviru mađarske avio-kompanije. Wizz Air je za Beograd smanjio kapacitet za 22,4 odsto u odnosu na prošlo leto, i 35 odsto u odnosu na ono što je prvobitno planirao budžetski prevoznik.

Ni Niš neće biti pošteđen, čiji je kapacitet manji za 46,7 odsto u odnosu na prvobitni raspored za ovo leto, a 50 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Kada posmatramo celokupno područje bivše Jugoslavije, Wizz Air je ove letnje sezone uklonio 1,4 miliona sedišta sa tržišta. Broj letova je smanjen za 22,3 odsto u odnosu na prvobitni plan, dok je kapacitet smanjen za 31,5 odsto. Oba su značajno manja u odnosu na prošlogodišnje operacije, sa 20,8 odsto manje letova i 30,7 odsto manje sedišta.

Iako se avio-kompanija susreće sa velikim poteškoćama, poslovni uspeh očekuje se i ove godine, što je stav koji deli i makedonski ministar saobraćaja i komunikacija Blagoj Bočvarski.

„Očekujemo da će se prošlogodišnji trend rasta nastaviti i da će brojke premašiti one iz 2023“, rekao je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...