Dve avio-linije ukinute prošle godine

Na niškom aerodromu broj putnika u januaru smanjen za petinu

BiznisSrbijaTurizam

12.2.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Na niškom aerodromu broj putnika u januaru smanjen za petinu Na niškom aerodromu broj putnika u januaru smanjen za petinu
Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu zabeležen je u januaru ove godine 26.391 putnik, što je za 18 odsto manje u odnosu na januar... Na niškom aerodromu broj putnika u januaru smanjen za petinu

Na aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu zabeležen je u januaru ove godine 26.391 putnik, što je za 18 odsto manje u odnosu na januar prošle godine, pokazuju najnoviji statistički podaci objavljeni na zvaničnom sajtu tog aerodroma.

U januaru 2023. godine niški aerodrom bio je odredište za 32.236 putnika, prenosi Beta.

Zabeležen je i manji broj aviona na aerodromu „Konstantin Veliki“. U januaru ove godine bilo ih je 128, a u januaru prošle godine 144. Razloge za smanjenje broja putnika nesumnjivo treba tražiti u tome što su u proteklih godinu dana ukinute dve veoma tražene avio-linije.

Najpre je februara prošle godine Ryan air ukinuo liniju od Niša do Bergama (Milana), a od oktobra WiZZair više ne leti od Niša do Malmea.

Pomenute avio kompanije su kao razloge ukidanja linija navele komercijalne razloge, ali putnici izražavaju sumnju da je razlog za ukidanje linije komercijalni, ističući da su avioni na tim relacijama bili puni, a posebno linija do Bergama.

Prema dostupnim podacima, od avgusta 2018, kada je država besplatno preuzela vlasništvo i upravljanje aerodrom „Konstantin Veliki“ od grada, niskotarifne avio kompanije nisu otvorile ni jednu novu liniju iz Niša.

 • SHALIMAR

  12.2.2024 #1 Author

  Pa sigurno mije zbog te dve linije opao drasticno broj putnika…

  Odgovori

 • DUCA

  18.2.2024 #2 Author

  Zbog ukidanja dve linije sigurno nije opao.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.