značajan korak ka potpunoj digitalizaciji

Yettel i Mobi banka omogućili potpisivanje ugovora bez papira

SrbijaU fokusu

24.11.2023 17:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Yettel i Mobi banka omogućili potpisivanje ugovora bez papira Yettel i Mobi banka omogućili potpisivanje ugovora bez papira
Kompanija Yettel saopštila je u četvrtak da postaje prva telekomunikaciona kompanija u Srbiji koja će omogućiti potpisivanje ugovora i druge dokumentacije bez papira, a... Yettel i Mobi banka omogućili potpisivanje ugovora bez papira

Kompanija Yettel saopštila je u četvrtak da postaje prva telekomunikaciona kompanija u Srbiji koja će omogućiti potpisivanje ugovora i druge dokumentacije bez papira, a Mobi banka je prva banka koja omogućava potpisivanje dokumentacije na taj način svim korisnicima koji se odluče za beskamatni kredit pri kupovini mobilnih uređaja.

Korisnici Yettela i Mobi banke će, kako je navedeno, za pojedine transakcije u Yettel prodavnicama uneti svoj potpis maksimalno tri puta, umesto dosadašnjih 16, a iz poslovnice će izlaziti bez ugovorne dokumentacije u papirnoj formi, jer će sva dokumenta, potpisana na ovaj način, biti dostupna u digitalnom obliku, navodi se u saopštenju.

„Uvođenjem potpisa na tabletu, transakcije sa korisnicima mobilnih usluga biće brže i jednostavnije, a vreme zadržavanja u prodavnici kraće. Na ovaj način smanjujemo i negativan uticaj na životnu sredinu, jer se potrošnja papira značajno redukuje“, rekao je izvršni komercijalni direktor Yettela Saša Filipović.

Cilj Yettela je da smanji upotrebu papira za više od 90 odsto, kao i da pojednostavi sam proces potpisivanja ugovora za korisnike, dok Mobi banka naredne godine planira digitalizaiju procesa otvaranja tekućeg računa po istom principu.

Foto: Yettel/ Bojan Dimić, izvršni komercijalni direktor Mobi Banke

Izvršni komercijalni direktor Mobi banke Bojan Dimić je ukazao na dugogodišnje partnerstvo ove dve kompanije i dodao da je „sada vreme da zajedno pokrenu novi talas u bankarskom i telekomunikacionom sektoru“.

„Na pragu smo velikih promena, ovaj značajan korak ka potpunoj digitalizaciji je samo prvi u nizu ka našem cilju da budemo najbolja banka za stanovništvo u Srbiji, uz punu društvenu odgovornost“, kazao je Dimić i zahvalio je Narodnoj banci Srbije, koja je podržala potpisivanje ugovora bez papira u Yettel prodavnicama.

  • ZVONČICA

    26.11.2023 #1 Author

    Svaka cast,prate trendove i stede vreme korisnicima

    Odgovori

  • NATI

    26.11.2023 #2 Author

    Lakse za stranke

    Odgovori

  • VALERIJA

    26.11.2023 #3 Author

    Danas sve više firmi koristi neformalne ugovore.

    Odgovori

  • LAV

    26.11.2023 #4 Author

    Cuvari prirode…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...