uručeni ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava

Zrenjanin dodelio dva miliona dinara za umetničke i stare zanate i domaću radinost

PreduzetnikSrbija

28.11.2023 16:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Zrenjanin dodelio dva miliona dinara za umetničke i stare zanate i domaću radinost Zrenjanin dodelio dva miliona dinara za umetničke i stare zanate i domaću radinost
U Gradskoj kući u Zrenjaninu uručeni su ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova... Zrenjanin dodelio dva miliona dinara za umetničke i stare zanate i domaću radinost

U Gradskoj kući u Zrenjaninu uručeni su ugovori korisnicima koji su ostvarili pravo na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj i revitalizaciju poslova koji se smatraju umetničkim i starim zanatima, odnosno poslovima domaće radinosti, a za šta je Grad Zrenjanin izdvojio dva miliona dinara.

Ugovore je uručio zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je rekao da je konkurs raspisan po prvi put u tom gradu i da je za cilj imao da ljude koji samostalno rade na očuvanju starih zanata i pokazuju svoju kreativnost i sposobnost, lokalna samouprava uvaži i omogući im da dobiju sredstva za nabavku mašine, ili repro materijala.

Pravo na dodelu ugovora stekli su Gizela Nemet, voskarska radionica i trgovina Biolife plus, Marika Srdić, radnja za krojačke usluge Maćika i Kristina Vukov, proizvodnja heklanih i kukičanih materijala – Vukov Heklane igračke.

Zatim, Janja Pađen, radnja za izradu predmeta od stakla – Staklene Iskre Zrenjanin, Pejović Elvira, radnja za izradu užadi Vreteno, Dejan Fratucanov, proizvodnja ostale odeće Df Atelier i Vesna Prljić, proizvodnja kozmetičkih sapuna My Way Natural, prenosi Beta.

„Na ovom konkursu sedam pojedinaca koji su konkurisali dobili su sredstva, ujedno smo podstakli i druge da izvrše sertifikaciju za stare zanate i ovo je prilika da upoznamo javnost sa njihovim proizvodima, koji u najvećem delu imaju motive našeg grada“, kazao je on.

Podsetio je da je za nabavku mašine, opreme ili specijalizovanog alata odobreno od 50.000 do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od kupovne vrednosti, dok su za nabavku repromaterijala odobrena sredstva u visini od 30.000 do 200.000 dinara, takođe do 75 odsto od kupovne vrednosti.

Ugovori su uručeni u prisustvu Slavice Pavković, rukovodioca Sektora za privredna društva i privredne registre Ministarstva privrede, koja je zahvalila Gradu Zrenjaninu na raspisivanju konkursa i odobravanju bespovratnih sredstava upravo imaocima sertifikata starih umetničkih zanata i poslova domaće radinosti.

  • Dux011

    28.11.2023 #1 Author

    Bravo, baa lepo.

    Odgovori

  • SUNCE

    29.11.2023 #2 Author

    Podržavam ovakva podsticanja jer treba sačuvati stare zanate i našu tradiciju.

    Odgovori

  • MARIJAMACA

    29.11.2023 #3 Author

    Sjajno,ako se neko ne trgne svi zanati ce nam izumreti.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    29.11.2023 #4 Author

    Lepa vest svakako,njima treba i cesce i vise podsticaja.

    Odgovori

  • Brana

    4.12.2023 #5 Author

    Divno

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...